Тетяну Коробову будуть охороняти від Кравченка?

Вівторок, 18 лютого 2003, 18:58
Слідча комісія парламенту з розслідування вбивства журналіста Георгія Гонгадзе передала у вівторок представникам МВС і СБУ копію листа нібито співробітників міліції, в якому колишній міністр внутрішніх справ Юрій Кравченко і ще ряд високопоставлених міліцейських начальників звинувачуються у причетності до вбивства журналіста.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" голова комісії Григорій Омельченко.

На закритому для журналістів засіданні комісії були присутні заступник держсекретаря МВС - начальник ГУБОЗ Юрій Черкасов, заступник державного секретаря МВС Григорій Епур, а також начальник управління "К" Служби безпеки України Юрій Вандін.

Витримки з листа, копію якого депутати передали слідчим органам, були опубліковані у газеті "Грані-плюс". Автори листа звинувачують у причетності до справи Гонгадзе крім Кравченка також тодішнього начальника київської міліції, нинішнього міністра внутрішніх справ Юрія Смірнова і колишнього начальника ГУБОЗ Миколу Джигу.

Як повідомив Омельченко, лист підписано, швидше за все, несправжніми прізвищами - Савченко і Ковальчук. Депутат вважає, що стилістика листа однозначно підтверджує, що його писали колишні або діючі співробітники МВС. "Викладена у листі інформація заслуговує на увагу і вимагає ретельної перевірки", - сказав голова слідчої комісії.

Омельченко також повідомив, що вимагає від СБУ і прокуратури забезпечення безпеки журналістки Тетяни Коробової, у статті якої були опубліковані витримки листа. Він нагадав, що парламент вранці у цей же день підтримав його запит до керівництва Генпрокуратури і СБУ про розслідування даних, викладених у листі.

У ході засідання комісії представники МВС і СБУ розповіли депутатам про хід розслідування вбивства Гонгадзе. Черкасов підтвердив, що так звана версія "орлів Кравченка" (версія, згідно з якою Гонгадзе був убитий співробітниками спецпідрозділу МВС) перебуває в оперативній розробці, повідомив Омельченко.

Раніше генпрокурор України Святослав Піскун заявив, що ця версія розглядається у числі трьох основних. У цей час Кравченко очолює державну податкову адміністрацію України. Джига став його заступником - начальником слідчого управління ДПАУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...