Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

АЗАРОВ ЗАХИЩАЄ ПІСКУНА ВІД ПОТЕБЕНЬКА

Вівторок, 18 лютого 2003, 20:28
Перший віце-прем'єр України Микола Азаров називає неетичними обвинувачення на адресу нинішнього генерального прокурора України Святослава Піскуна у зловживаннях на посаді глави слідчого управління ДПАУ, висунуті народним депутатом, екс-генпрокурором Михайлом Потебеньком.

Азаров переконаний, що жодних порушень його екс-підлеглий не чинив.

Під час прямого ефіру у вівторок на телеканалі ICTV Азаров висловив думку, що проблема обвинувачень Потебенька на адресу Піскуна лежить у площині особистих стосунків.

"Я негативно до цього ставлюся, тому що рівень колишнього генерального прокурора і нинішнього генерального прокурора достатньо високий, щоб переводити якісь особисті стосунки на рівень державної політики. Я можу тільки шкодувати, що Михайло Олексійович вирішив у такий спосіб висловити своє ставлення до нинішнього генерального прокурора", - сказав перший віце-прем'єр.

Азаров вважає, що Потебенько, коли він був на посаді генерального прокурора, мав можливість наглядати за дотриманням законності і "міг тоді виправити цю ситуацію, якщо вона дійсно вимагала втручання прокуратури".

"Мені не хотілося б навіть цю проблему розбирати, тому що вона неетична, і постановка цього питання неетична, вже не кажучи про те, що я на 100% переконаний, що там немає не те, що криміналу, а навіть порушень", - підкреслив він.

У вівторок Потебенько (група "Демократичні ініціативи"), виступаючи у парламенті, заявив про факти зловживання службовим становищем нинішнім генеральним прокурором Піскуном на посаді глави слідчого управління Державної податкової адміністрації України.

За його словами, окремі працівники слідчого управління ДПАУ, яким донедавна керував Піскун, незаконно вилучали в комерційних структур товарів за ціною значно нижчою їхньої фактичної вартості.

Інформація викладена в запиті Потебенька до президента України, що не був підтриманий у вівторок у парламенті. Однак він звернувся до керівництва Верховної Ради з проханням поширити вивчену ним інформацію серед депутатів для того, щоб вона була розглянута на закритому засіданні парламенту в середу.

Потебенько має намір повторно внести свій запит на голосування у сесійний зал.

Інтерфакс-Україна

ПОТЕБЕНЬКО "НАЇХАВ" НА ПІСКУНА

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування