ПОТЕБЕНЬКО ВИРІШИВ ЗВІЛЬНИТИ ПІСКУНА. Доля Генпрокурора вирішиться у четвер

Середа, 19 лютого 2003, 14:14
У четвер Верховна Рада винесе на голосування питання про недовіру генеральному прокуророві Святославу Піскуну. Про це в інтерв'ю журналістам у середу повідомив член групи "Демократичні ініціативи" Михайло Потебенько.

Під час закритого засідання парламенту Потебенько запропонував висловити недовіру Піскуну. За словами депутата, він керувався тим, що "прокурор має бути людиною, яка ні в чому себе не скомпроментувала".

"А якщо він сам порушує закон, він не має ані морального, ані жодного іншого права займати цю посаду", - зазначив він.

Потебенько також підкреслив, що його позиція ґрунтується в матеріалах, підготовлених до закритого засідання.

В інтерв'ю журналістам, коментуючи заяву Потебенька, член фракції БЮТ Анатолій Матвієнко підкреслив, що у випадку винесення питання про недовіру генпрокурору на голосування, фракція "безумовно підтримає" його.

В той же час член фракції "Наша Україна" Юрій Костенко повідомив, що його фракція не обговорювала це питання й у середу відбудеться засідання політради блоку, де воно розглядатиметься. Разом з тим він висловив думку, що у фракції не буде консолідованої позиції з цього питання.

У вівторок Потебенько (група "Демократичні ініціативи"), виступаючи у парламенті, заявив про факти зловживання службовим становищем нинішнім генеральним прокурором Піскуном на посаді глави слідчого управління Державної податкової адміністрації України. За його словами, окремі працівники слідчого управління ДПАУ, яким нещодавно керував Піскун, незаконно вилучали в комерційних структур товари за ціною значно нижчою їхньої фактичної вартості.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування