Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Силовики не задовольнили депутатів

Середа, 19 лютого 2003, 14:37
Народні депутати пропонують визнати незадовільною роботу керівництва Міністерства внутрішніх справ, Генеральної прокуратури й Управління державної охорони України по виконанню вимог закону про статус народного депутата.

Коментуючи в середу в інтерв'ю журналістам хід закритого засідання по питанню про виконання посадовими особами і працівниками правоохоронних органів вимог Конституції України і закону про статус народного депутата у відношенні забезпечення умов для виконання депутатами своїх повноважень, член фракції "Наша Україна" Микола Томенко повідомив, що за результатами засідання зареєстровані 2 проекти постанови Верховної Ради.

Зокрема, група народних депутатів, що брала участь у підготовці засідання, у тому числі член фракції Соцпартії Іван Бокий, пропонує визнати роботу керівництва МВС, Генпрокуратури і Управління держохорони незадовільною, а роботу керівництва Служби безпеки України - недостатньою.

В іншому проекті постанови, підготовленому депутатами-членами фракції Аграрної партії, пропонується взяти до відома інформацію керівництва силових структур і вказати їм на необхідність більш активної роботи.

У свою чергу, позафракційний депутат Олег Беспалов повідомив, що виступ на засіданні керівників силових відомств - глави СБУ Володимира Радченка, генпрокурора Святослава Піскуна, міністра внутрішніх справ Юрія Смірнова і начальника Управління держохорони Валерія Строгого - можна охарактеризувати, як "ми усе робимо для того, щоб закон про статус народного депутата виконувався, і ми не розуміємо, чому критикують дії силових структур".

У той же час, за його словами, керівники силових структур не виключали можливих непорозумінь, підкреслюючи, що роблять усе для їхнього усунення, і що "ніяких політичних замовлень у відношенні народних депутатів немає". Беспалов також підкреслив, що під час засідання глави силових відомств не відповідали на конкретно поставлені питання народних депутатів.

За словами депутата, під час засідання член групи "Демократичні ініціативи" Михайло Потебенько вніс пропозицію відправити у відставку генпрокурора Піскуна за зловживання службовим становищем. Разом з тим Беспалов висловив думку, що за результатами закритого засідання навряд чи будуть прийняті подібні рішення.

Як відзначив лідер фракції Соцпартії Олександр Мороз, виступ Строгого "було прикладом нещирості й удаваної непроінформованості" про порушення з боку очолюваної їм служби.

На думку Мороза, обговорення питання про невиконання посадовими особами і працівниками правоохоронних органів вимог Конституції і закону про статус народного депутата було необхідним, "воно принесе користь". У той же час він вважає, що було б "набагато краще", якби це обговорення проходило у відкритому режимі.

Мороз повідомив, що вніс пропозицію доповнити проект постанови за результатами закритого засідання положенням, у якому, зокрема, відобразити необхідність прискорення політичної реформи в Україні і необхідність протягом місяця оприлюднити усі відомчі інструкції, зареєстровані Мін'юстом.

За словами лідера фракції СПУ, представники правоохоронних органів, Управління держохорони, а також адміністрація президента України керуються інструкціями, що не пройшли таку реєстрацію в Мін'юсті, і ці інструкції "перевертають, по суті, законодавче поле".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...