Піскун з'ясував, хто "розвів" його з Потебеньком

Середа, 19 лютого 2003, 16:14
Генеральний прокурор України Святослав Піскун закликає не загострювати ситуацію з висловленням йому недовіри депутатами Верховної Ради.

В інтерв'ю журналістам у середу, коментуючи заяву депутата Михайла Потебенька (попередник Піскуна на посаді генпрокурора ) про винесення цього питання на розгляд Верховної Ради в четвер, Піскун заявив, що питання про його відставку не стоїть. "Не потрібно загострювати ситуацію", - відзначив він.

Дійсно є "дуже серйозні факти, які потрібно перевіряти", сказав генпрокурор, відзначивши, що з'явилися деякі матеріали, що не є документами.

За словами Піскуна, він "зустрівся й поспілкувався" з Потебеньком. "Ми домовилися призначити перевірку", - повідомив генпрокурор, додавши: "Підставили частково мене, частково його (Потебенька)". "Є таке розумне слово, блатне, називається "розвели". От це і сталося", - сказав він.

Крім того, повідомив Піскун, у ході розмови з екс-генпрокурором з'ясувалося, що в інформації Потебенька були перекручені деякі цифри.

Піскун підкреслив, що ситуація не була з'ясована і "потрібно було зустрітися раніш і поговорити", а не виносити це питання на парламентську трибуну. "Ми зустрілися й з'ясували, що помилився він і помилився я, коли ми говорили через посередників", - додав він.

Генпрокурор підкреслив, що вже з'ясовано питання про те, хто винний у цій ситуації. "Ми знайшли, хто йому (Потебеньку ) дав одні документи, а мені інші", - сказав він, додавши: "Ми з ним розберемося". У той же час він не назвав конкретно, хто саме винний у сформованій ситуації.

Разом з тим Піскун відзначив, що йому не відомо, чи зніме Потебенько після зустрічі з ним питання про висловлення недовіри генпрокурору.

Відповідаючи на питання журналістів про те, чи має відношення Генпрокуратура до товариства з обмеженою відповідальністю "Рекон", Піскун підкреслив, що Генрокуратура ніколи не мала відношення до "речей, що підпадають під конфіскацію". Як відзначається в матеріалах, підготовлених до закритого засідання, у парламентський комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності надійшли матеріали про зловживання посадовим становищем і корупційними діями посадових осіб Державної податкової адміністрації й інших правоохоронних органів. У цих матеріалах відзначається, що при перетині кордону іноземні товари вилучалися працівниками ДПАУ і незаконно реалізовувалися через організоване профспілковою організацією ДПАУ ТОВ "Рекон".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування