Янукович удосконалює програму дій перед презентацією у парламенті

Середа, 19 лютого 2003, 17:07
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович називає головним завданням, закладеним у проекті програми дій уряду, створення умов для того, щоб "кожен працездатний громадянин за свою роботу легально одержував гідну заробітну плату".

Про це прем'єр заявив у середу на засіданні Кабінету Міністрів, на якому вперше розглядається проект програми дій уряду.

"Наше головне завдання - створити всі умови для того, щоб кожен працездатний громадянин за свою роботу легально одержував гідну заробітну плату і міг у наступному самостійно прийняти рішення щодо індивідуального нагромадження коштів на забезпечену старість і медичне страхування", - сказав Янукович.

Представляючи проект програми, він заявив, що уряд розраховує на плідне співробітництво з парламентом і регіонами в її подальшому відпрацюванні й впровадженні. За словами прем'єра, президент України Леонід Кучма поставив перед урядом задачу: вирішити комплекс проблем, що дозволять "реально й у найкоротший термін змінити ситуацію в країні в кращу сторону, активізувати процес реформ, забезпечити більш високі темпи економічного росту й підвищення рівня життя населення".

"Ці питання проходять через усі положення проекту програми дій уряду. Ми повинні робити все можливе, щоб кожна українська родина, кожна людина реально відчули позитивні результати нашої спільної діяльності, а саме - збільшення доходів, поліпшення медичного обслуговування і якість освіти", - сказав прем'єр.

Янукович завірив, що уряд виконає доручення президента і підвищить зарплату працівникам освіти, охорони здоров'я, культури, а також збільшить обсяги бюджетного фінансування цих секторів.

За його словами, насамперед увага буде приділятися підтримці незахищених прошарків населення: інвалідів, пенсіонерів, малозабезпечених родин із дітьми.

Прем'єр-міністр України Віктор Янукович заявляє про необхідність підвищення рівня державного менеджменту шляхом удосконалення функцій і структур виконавчої влади.

"Необхідно істотно підвищити рівень державного менеджменту, відповідальності за своєчасне і якісне виконання прийнятих рішень. Рішення, моніторинг його виконання, звітність, відповідальність посадової особи й висновки, - ця система буде діяти чітко на всіх рівнях під твердим контролем", - сказав прем'єр.

За його словами, для підвищення ефективності державного управління необхідно "уважно розглянути функції й структуру" виконавчої влади, удосконалити її і при необхідності внести зміни в законодавство. "Наші дії будуть спрямовані на створення надійного базису демократичного суспільства, захист прав і свобод населення", - підкреслив Янукович.

Він заявив, що уряд буде взаємодіяти з регіонами в усіх питаннях державної й регіональної політики, відпрацьовувати питання передачі повноважень центра на місця, вирішувати проблеми депресивних територій. "Ефективність діяльності органів виконавчої влади, їхні законодавчі ініціативи ми будемо оцінювати не за кількістю підготовлених рішень і проектів, а за їх результативністю для громадян і економіки України", - підкреслив прем'єр.

На завершення своєї промови він відзначив, що задачі, які стоять перед урядом, Верховною Радою й регіонами, складні, і "вирішити їх можна тільки спільними зусиллями". "Результатам сьогоднішньої роботи повинні стати конкретні пропозиції по обґрунтуванню всіх блоків проекту програми, поліпшенні й конкретизації її положень", - сказав Янукович.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування