Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БІЛЬШІСТЬ ОЧОЛИВ ТОЛСТОУХОВ

Середа, 19 лютого 2003, 20:07
Член фракції Народно-демократичної партії Анатолій Толстоухов обраний координатором більшості Верховної Ради.

Про це повідомив журналістам у середу ввечері після засідання координаційної ради парламентської більшості членів фракції СДПУ(О) Нестор Шуфрич. За словами Шуфрича, кандидатуру Толстоухова підтримали всі учасники засідання.

Він нагадав, що раніше лідер фракції СДПУ(О) Леонід Кравчук говорив про необхідність обрання координатора на спільному засіданні всіх депутатів, які входять у більшість. У той же час, за словами Шуфрича, зважаючи на те, що необхідно було обрати координатора фракція СДПУ(О) розглянула це питання і прийняла рішення про підтримку цієї кандидатури.

Сам Толстоухов в інтерв'ю журналістам уточнив, що його обрано координатором більшості на поточну сесію. На майбутній сесії це питання буде розглядатися і не виключено, що координатор більшості буде призначався по черзі від кожної фракції або групи, що входять у неї.

Він підкреслив, що координатор більшості - це "не керівник більшості, а людина, яка повинна допомагати керівникам фракцій і в той же час вирішувати ті чи інші питання".

Відповідаючи на питання журналістів про те, чи можна розцінювати його обрання як поновлення роботи парламентської більшості, Толстоухов підкреслив, що представники дев'яти фракцій збиралися щотижня й обговорювали робочі питання. За його словами, ніхто не відмовлявся від участі в більшості і не порушував підписаних угод.

Толстоухов, 1956 року народження, пройшов у парламент за списком виборчого блоку "За єдину Україну!". Член парламентського комітету з питань екологічної політики, природокористування і ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Займав посаду заступника голови Київської міськадміністрації. Був першим заступником голови НДП.

У середині грудня Олександр Карпов (фракція НДП) склав із себе повноваження координатора парламентської більшості після скандалу у Верховній Раді, який виник навколо питання про зміну керівництва глави Нацбанку. Він мотивував своє рішення тим, що його зробили відповідальним за що відбувається.

Раніше представники більшості висловлювалися за те, щоб координатор призначався по черзі від кожної фракції або групи, що входять у парламентську більшість.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування