Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Потебенько вирішив помиритися з Піскуном

Четвер, 20 лютого 2003, 10:35
Депутат Михайло Потебенько ухвалив рішення припинити розгляд у парламенті ініційованого ним питання про недовіру генеральному прокурору Святославу Піскуну.

Про це Потебенько (група "Демократичні ініціативи") повідомив на прес-конференції у четвер.

Зі слів депутата, у середу у ході закритого засідання Верховної Ради він виступив від імені комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності з фактами, які підтверджують причетність Піскуна до зловживань службовим становищем. Зі слів депутата, у комітет тричі надходили матеріали у цій справі, і у зв'язку з цим було прийнято рішення провести розслідування.

Потебенько повідомив, що комітет Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності відкликав з парламенту матеріали щодо порушень законодавства структурами Державної податкової адміністрації України та Генеральної прокуратури у той час, коли ними керував Святослав Піскун - нинішній генпрокурор.

За словами Потебенька, матеріали відкликані для того, щоб з'ясувати "конкретні питання". Він зазначив, що Піскун має розібратися у фактах, які викладені в матеріалах, і виголошені перед ВРУ.

Водночас Потебенько наголосив, що якщо не буде необхідної реакції з боку генпрокурора і не буде усунуто порушень законодавства, то питання щодо висловлення недовіри генпрокурору Піскуну буде знову підніматися у парламенті.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи не оприлюднив він матеріали щодо зловживань Піскуна з метою випередити дії Генпрокуратури, яка, можливо, має деякі факти щодо порушень законодавства самим Потебеньком, екс-генпрокурор зазначив, що оприлюднення матеріалів робив за дорученням парламентського комітету.

Крім того, сказав Потебенько, у розмові з Піскуном напередодні ні про які факти порушень ним не йшлося. Він категорично заявив, що ніяких компрометуючих матеріалів на нього немає.

Коментуючи висловлювання першого віце-прем'єр-міністра, міністра фінансів України Миколи Азарова з приводу того, чому Потебенько не реагував на оприлюднені ним факти щодо порушень Піскуна, будучи на посаді генпрокурора, Потебенько зазначив, що факти, про які йдеться, стосуються періоду з червня 2002 року, тобто того відрізку часу, коли він вже не працював генпрокурором. Тому він вважає, що "кидати камінці в город" колишнього генпрокурора, "це не солідно з позиції колишнього керівника цієї служби (йдеться про ДПАУ)".

Потебенько вважає, що Піскуна "підставило певне оточення". Крім того, депутат наполягає на тому, що в матеріалах, які були виголошені ним, "нема чого розбиратися", а Піскун має з'ясувати, хто йому дав неправдиві факти. В середу в інтерв'ю журналістам генпрокурор Піскун заявив, що його частково, як і Потебенька, "підставили", надавши недостовірну інформацію, яка дала підстави Потебеньку звинувачувати генпрокурора у зловживанні службовим становищем. За словами Піскуна, деякі цифри були викривлені, зокрема, це стосується вартості автомобілів.

Потебенько сказав, що якщо Піскун розбереться в суті порушень, про які йдеться в оприлюднених ним матеріалах, і вживе заходів до тих, хто порушив законодавство, "то питання щодо висловлення недовіри генпрокурору може бути знято".

18 лютого у виступі в парламенті колишній генеральний прокурор, народний депутат України Михайло Потебенько звинуватив окремих працівників Слідчого управління ДПАУ, котрим нещодавно керував нинішній генпрокурор Святослав Піскун, у зловживанні службовим становищем.

УНІАН

Читайте також:

Як Потебенько наїхав на Піскуна

Піскун з'ясував, хто "розвів" його з Потебеньком

ПОТЕБЕНЬКО ВИРІШИВ ЗВІЛЬНИТИ ПІСКУНА. Доля Генпрокурора вирішиться у четвер

АЗАРОВ ЗАХИЩАЄ ПІСКУНА ВІД ПОТЕБЕНЬКА

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування