Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Смірнов не хоче бити депутатів, тому пропонує домовитися

Четвер, 20 лютого 2003, 11:30
Міністр внутрішніх справ України Юрій Смірнов запропонував політичним силам, які організують акції протесту у березні, сісти за "круглий стіл" з тим, щоб уникнути конфліктних ситуацій у ході акцій.

З такою пропозицією Смірнов виступив у середу у ході закритого засідання парламенту про дотримання правоохоронними органами закону про статус народного депутата, повідомив сам міністр у четвер у Києві журналістам.

З його слів, народні депутати зі схваленням сприйняли цю пропозицію. Говорячи про саме засідання, він зазначив, що, швидше за все, претензії депутатів до міліції пов'язані саме з акціями протесту опозиції у березні 2001 і вересні 2002 року.

Смірнов підкреслив, що у ході цих акцій "депутати постійно опиняються у натовпі", який міліція намагається організувати і закликати до порядку. У той же час міністр не хотів би, щоб мова йшла про протистояння між МВС і депутатами від опозиції.

Він сказав, що визнав існування "шорсткості і недоліків" у роботі правоохоронних органів. "Однак я не можу сказати, що ми не поважаємо статус депутатів і не виконуємо закон (про статус народного депутата)", - підкреслив міністр.

Смірнов зазначив, що не хотів би, щоб прийняте депутатами рішення за результатами цього засідання мало політичний характер.

Він повідомив, що всі висловлені народними депутатами претензії він "взяв до уваги і зробив висновки". Найближчим часом буде проведена спеціальна колегія МВС з тим, щоб ухвалити рішення щодо усунення недоліків у роботі міліції, про які заявляли парламентарії, відзначив він.

Смірнов також сказав, що збирається у майбутньому "тісніше працювати" з депутатами.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування