Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нацрада доукомплектувалася. Холоду приходить кінець?

Четвер, 20 лютого 2003, 16:18
Верховна Рада обрала членом Нацради з питань телебачення та радіомовлення Тетяну Лебедєву, керівника Незалежної асоціації мовників. За її кандидатуру проголосували представники пропрезидентских фракцій та опозиції, 385 народних депутатів.

"Кандидатура Лебедєвої висувалася кандидатом до Нацради не фракціями парламенту, а як представник громадських організацій", - зазначив голова комітету зі свободи слова Микола Томенко.

До цього у Нацраді працювали семеро з восьми членів. Одна посада за квотою Верховної Ради була вільною після ротації членів Нацради влітку 2002 року.

Тепер, на думку Томенка, повне представлення представників Верховної Ради у Нацраді може поставити питання про зняття "одного-двох членів з президентської частини". "У формальних відписках на Литвина Медведчук пояснював, що вони не мінятимуть свою частину, бо парламент не заповнив свою квоту".

Серед тих, хто тепер може бути замінений з президентської частини, Томенко назвав Володимира Грановського, який подав заяву про відставку, та Бориса Холода.

Томенко зазначив, що слідча комісія парламенту закінчила перевірку діяльності Нацради. "І якщо Холод не буде знятий президентом, то комісія рекомендуватиме порушити проти нього кримінальну справу", - сказав депутат.

Зараз членами Нацради, за квотою президента України, є: Олександр Мартиненко, Борис Холод, Юрій Плаксюк, Володимир Грановський.
Окрім Тетяни Лебедєвої, членами Нацради за квотою Верховної Ради, є: Володимир Манжосов (висунутий "Регіонами України"), Віктор Понеділко (КПУ) та Віталій Шевченко ("Наша Україна").

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування