Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція організувала замах на бізнесмена

Четвер, 20 лютого 2003, 17:44
У Дніпропетровську відвернули замовне вбивство одного зі співзасновників ТОВ "Арго" Костянтина Крупенникова, якого "замовив" другий співзасновник фірми.

Про це повідомили прокурор області Володимир Шуба і начальник УСБУ Юрій Самойленко на прес-конференції у четвер у Дніпропетровську.

Для запобігання злочину спецслужба розповсюдила через ЗМІ інформацію про те, що вбивство бізнесмена вже відбулося, що спровокувало на певні дії замовника і посередника вбивства, яке реально планувалося. Замовник був затриманий у четвер у Києві близько 4.00 ранку і був відконвойований до Дніпропетровську для проведення слідчих дій.

Операція з виявлення замовника і посередника запланованого вбивства
почалася після того, як громадянин К. звернувся до прокуратури області й УСБУ із заявою про те, що громадянин Я. 18 лютого вийшов на нього з пропозицією здійснити замовне вбивство Крупенникова і передав пістолет системи ТТ й обойми до нього.

У той же день, людина, яка наймала кіллера, була затримана у момент передачі передбачуваному виконавцю $3 тис. гонорару за вбивство. УСБУ встановлено, що громадянин Я. є тільки посередником, а замовлення на вбивство зробив партнер Крушенникова по бізнесу, що проживає у Києві.

Як повідомив на прес-конференції Самойленко, мотивом замовного вбивства були економічні інтереси і розподіл сфери економічного впливу між злочинними угрупуваннями.

"Метою замовного вбивства було оволодіння контрольним пакетом акцій, отримання прав управління лікеро-горілчаним заводом, права розливати "ліву" горілку, наклеювати фальсифіковані акцизні марки", - сказав він.

Київська фірма "Арго" спеціалізується на випуску лікеро-горілчаних виробів. З 2001 року підприємство орендує розливні лінії Дніпропетровського лікеро-горілчаного заводу.

Невдаха кіллер і посередник є співробітниками фірми "Арго". При обшуку у посередника були вилучені різні печатки, у тому числі торгово-промислової палати, спиртозаводу, банку "Аваль" та інших банків, а також акцизні марки і фальшивий паспорт.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування