Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Що спільного у Березовського з Мельниченком, Кучмою та Ющенком?

П'ятниця, 21 лютого 2003, 09:21
Скандально відомий російський екс-олігарх Борис Березовський дав інтерв'ю українській службі радіо "Свобода", спеціально присвячене його увазі до подій в Україні. Березовський повідомив, що створена ним структура допомагала… Миколі Мельниченку.

"Мельниченко звернувся до мене з проханням допомогти йому, і ви знаєте, що я створив Фонд громадянських свобод. Він заснований у Нью-Йорку в 2000-му році. І цей фонд підтримує всіх, кого вважає за необхідне підтримати людей, яких переслідують з політичних причин... Мені відомо, що таке рішення є щодо пана Мельниченка", - повідомив Березовський.

Березовський зазначив, що рішення про підтримку тієї чи іншої людини ухвалює не він. "Я ще раз підкреслюю, я створив цей фонд, є виконавчий директор цього фонду. Він розглядає різноманітні прохання, які надходять з різних країн. Дотепер справді найбільше звернень було з Росії, з України, з інших країн пострадянського простору. І в силу тих матеріальних можливостей, які є у фонду, виконавча дирекція й ухвалює рішення".

Сам Микола Мельниченко в інтерв’ю "Свободі" зазначив, що "знайомий" з Березовським.

"Саме для того, щоб ви дізналися правду як про Ющенка, Медведчука, Марчука, Тимошенко, Березовського, Путіна та інших осіб, я працюю над книжкою, в якій максимально висвітлю роль цих людей і також питання – хто допомагає, а хто заважає Україні, хто й кого фінансує – будуть в цій книжці розкриті", - зазначив Мельниченко.

Березовський також розповів "Свободі", що він "зустрічається" з лідерами української опозиції.

"Для мене вони насправді є просто провідні українські політики. І я не хочу називати їхні імена, бо не знаю, як це може на них відбитися. І в цьому сенсі я не хочу жодним чином брати участь у внутрішньополітичному процесі в Україні. Це не виключає того, що є українські політики, які зі мною спілкуються, пропонують зустрічі, і я від них не відмовляюсь".

Березовський категорично відкинув припущення, що він фінансує українську опозицію: "Ось це повністю суперечить дійсності. Я з відповідальністю заявляю, що жодним чином матеріально не беру участі в політичних процесах, які відбуваються в Україні, зокрема, не фінансую ні виконавчу українську владу, ані опозицію українську".

Водночас Березовський сказав, що не підтримує контактів з Леонідом Кучмою, з яким він був у непоганих відносинах і який свого часу висунув його на посаду виконавчого секретаря СНД. "Стосовно того, чи збереглися у мене особисті взаємини з Леонідом Даниловичем, то такі відносини, на жаль, не збереглися. В силу відомих Вам обставин – я перебуваю в Лондоні, і не можу їздити в Україну. Леонід Данилович – президент України і природно він озирається на реакцію російського керівництва на будь-які контакти зі мною. Я можу це зрозуміти".

Говорячи про президентські вибори в Україні. Березовський сказав, що Кремль вже визначив свою стратегію і підтримуватиме наступника від влади. А сам Березовський вважає, що в інтересах Росії, аби Україна була "демократичною, сучасною і незалежною державою".

Він передбачає, що наступним президентом України стане Віктор Ющенко: "У мене складається таке враження, що це пан Ющенко. Хоча я звісно давно вже не був в Україні, користуюся лише зовнішньою інформацією і важко робити якісь висновки".

Березовський також заявив, що ніколи не мав бізнес-інтересів в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування