Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ще, як мінімум, тиждень українські солдати побудуть вдома

П'ятниця, 21 лютого 2003, 13:36
Швидше за все, парламент розгляне питання про відправку українського батальйону у район Перської затоки на пленарному засіданні через тиждень, повідомив голова Верховної Ради Володимир Литвин.

В інтерв'ю журналістам у п'ятницю під час відвідання Національного музею літератури України, спікер нагадав, що у четвер на засіданні РНБО відбулося обговорення цього питання й ухвалено відповідне рішення.
З його слів, протягом тижня РНБО підготує відповідні документи з урахуванням всіх зауважень, висловлених на засіданні РНБО, після чого ці документи будуть подані у Верховну Раду.

"Коли вони надійдуть у Верховну Раду - будемо розглядати", - відзначив Литвин.

Найближчий тиждень депутати працюють в округах.

Як повідомлялося, 4 лютого президент Кучма заявив, що Україна готова взяти участь у місії ООН на території Іраку і надати у розпорядження ООН батальйон з хімічного, бактеріологічного і радіаційного захисту.

19 лютого посол США Карлос Паскуаль передав ноту президенту України і міністру закордонних справ Зленку, в якій містився запит про можливість направлення у країну поблизу Іраку такого військового формування.

У нинішній четвер на засіданні РНБО України було прийняте рішення направити у район Перської затоки батальйон РХБ-захисту для участі у заходах щодо забезпечення безпеки населення країн Перської затоки і Близького Сходу. Зі слів секретаря РНБО Євгена Марчука, для направлення українського батальйону необхідне офіційне запрошення від країни, де він буде дислокуватися, яке повинне бути закріплене двосторонньою угодою і ратифіковане українським парламентом.

Фракція Компартії у Верховній Раді вже заявила, що збирається голосувати проти направлення українського спецбатальйону по дезактивації місцевості в Ірак у разі військових дій у цій країні.

Цей батальйон наразі дислокується у Самборі (Львівської області), і укомплектований технікою й особистим складом.

Читайте також:

"Сусіди" Іраку поки не вирішили, хто прийме в гості український батальйон

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...