СБУ говорить, що не "зливає" журналістам компромат

П'ятниця, 21 лютого 2003, 17:30
Служба безпеки України спростовує опубліковану на інтернет-сайті "П'ятий елемент" інформацію про ніби передану співробітником СБУ одному з київських журналістів довідку на колишнього співробітника КДБ СРСР Юрія Швеця.

"Надання журналістам інформації з питань діяльності СБУ передбачає такі форми, як проведення прес-конференцій, інтерв'ю, поширення офіційних повідомлень. При цьому "довідки" для їх подальшого оприлюднення СБУ не надає, в тому числі щодо конкретних осіб", - говориться в поширеному в п'ятницю повідомленні прес-центру СБУ.

У публікації на сайті під назвою "СБУ звинувачує Швеця в підготовці вбивства Мельниченка" говориться: "Знайомий київський журналіст, який довгий час займається розслідуванням так званого "касетного скандалу", переслав нам два цікавих документи. З його слів, на минулому тижні на нього вийшов "капітан СБУ", який передав дві довідки на Юрія Швеця. Одна довідка, зі слів "капітана", підготовлена СБУ, коли цю службу очолював Леонід Деркач. Друга довідка нібито зовсім свіжа".

Серед іншого, в довідках начебто сказано, що Швець певний час тому готував замах на колишнього майора Управління держохорони Миколу Мельниченка.

Сам Швець в статті заявив, що в довідках багато неперевіреної і неправдивої інформації і вся вона взята з публікацій у російській пресі.

У зв'язку з цим СБУ заявляє, що "посилання у вказаній публікації на "капітана СБУ", який нібито передав київському журналісту довідки, підготовлені СБУ, можна розцінювати лише як невдалу спробу додати резонанс відомостям, які по суті є компіляцією з різних засобів масової інформації".

Колишній співробітник КДБ, уродженець України Швець проживає в США. Якийсь час тому він підтримував тісні зв'язки з Миколою Мельниченком. Разом з колишнім народним депутатом Олександром Жиром Швець заснував сайт "П'ятий елемент", який публікує розшифровки ніби записаних у кабінеті президента України розмов.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування