Мельниченко обіцяє, що скоро його диктофон буде в Мін'юсті США

П'ятниця, 21 лютого 2003, 17:42
Екс-майор Управління держохорони Микола Мельниченко стверджує, що "найближчим часом" в розпорядження Міністерства юстиції США будуть передані речові докази по справі Гонгадзе – диктофон і оригінали записів, зроблені ним в кабінеті президента Кучми.

"Моїм адвокатом Скотом Хортоном зроблені відповідні юридичні кроки, які забезпечуватимуть передачу диктофону й оригіналу записів", - сказав Мельниченко в коментарі УП.

Зараз ці матеріали перебувають у колишнього голови слідчої комісії Олександра Жира, який не повертає їх до комісії нового парламенту. Передачі цих матеріалів для проведення експертизи в Мін'юсті США вимагають Леся та Мирослава Гонгадзе, а також слідча комісія Верховної Ради цього скликання.

"Скотт Хортон останнім часом активно співпрацював з Мін'юстом США в цьому напрямі. І ось знайдено механізм передачі ним ключових доказів по справі Гонгадзе", - зазначив Мельниченко.

Колишній голова слідчої комісії парламенту Олександр Жир перебуває зараз в США. Він мав приїхати до Америки разом з Григорієм Омельченком, але приїхав один.

Раніше Омельченко заявляв про готовність Мін'юсту США провести експертизу записів Мельниченка щодо вбивства Георгія Гонгадзе, і єдиною затримкою в цьому є ненадання диктофону та оригіналів записів.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування