Янукович критикує підлеглих за відсутність ентузіазму

Субота, 22 лютого 2003, 15:02
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович відзначає низьку якість внесених до парламенту законопроектів і вимагає підвищити рівень співробітництва уряду з Верховною Радою.

Рівень наявного співробітництва уряду з парламентом "не влаштовує державу", - відзначив Янукович у суботу на засіданні Кабінету міністрів. На ньому був присутній голова парламенту України Володимир Литвин.

Критика на адресу уряду, парламенту і влади в цілому "не дає можливості дивитися з надією в майбутнє", додав Янукович.

Янукович також критично оцінив рівень підготовки законів, що подаються до парламенту: "У нас існує двоякість законів, що ми сьогодні подаємо до Верховної Ради. Ми розуміємо, що їх готують, насамперед, незацікавлені в якості цих законів люди, що роблять вид, що готують їх, як говорять, для сусіда, з яким не зовсім гарні відносини. А ми все це готуємо для себе, для людей, для держави. І якщо буде таке ставлення, то буде і якість законів".

Для поліпшення взаємодії Кабінету міністрів з Верховною Радою Янукович запропонував створити консультативну раду, до котрої увійдуть керівники всіх 14 фракцій, керівництво парламенту й уряду.

Про це повідомив у суботу по закінченні засідання уряду народний депутат, представник уряду в парламенті Володимир Рибак (фракція "Регіони України").

За його словами, ця ініціатива викладена в листі, якого прем'єр направив до Верховної Ради.

Депутат повідомив, що на засіданні в суботу обговорювалося, зокрема, питання про те, що з усіма фракціями, групами, а також окремими депутатами, тобто "із усією Верховною Радою в цілому" будуть працювати "закріплені" представники міністерств і відомств.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування