Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун шукає "орлів" Кравченка

Понеділок, 24 лютого 2003, 16:51
Органи прокуратури почали перевірку фактів, що нібито свідчать про причетність до убивства журналіста Георгія Гонгадзе високопоставлених співробітників Міністерства внутрішніх справ України, повідомив у понеділок генеральний прокурор країни Святослав Піскун.

Мова йде про лист, витримки з якого були викладені в статті журналістки Тетяни Коробової у газеті "Грані-плюс".

Коментуючи на прохання агентства "Інтерфакс-Україна" у понеділок на прес-конференції в Харкові долю парламентського запиту по даній справі, Піскун відзначив, що розслідування ведеться у двох напрямках - слідчим і оперативним шляхом. Разом з тим він не став розголошувати подробиці, пославшись на таємницю слідства.

Як повідомлялося, на минулому тижні слідча комісія парламенту по розслідуванню убивства журналіста Георгія Гонгадзе передала представникам МВС і Служби безпеки копію листа нібито співробітників міліції, у якому колишній міністр внутрішніх справ Юрій Кравченко і ще ряд високопоставлених міліцейських начальників обвинувачуються в причетності до убивства журналіста. Витримки з цього листа були опубліковані в газеті "Грані-плюс".

Раніше в цей день парламент підтримав запит голови комісії Григорія Омельченка до керівництва Генпрокуратури і СБУ про розслідування даних, викладених у листі. На думку Омельченка, лист підписаний, швидше за все, вигаданими прізвищами, але його стилістика підтверджує, що лист писали колишні або діючі співробітники МВС. "Викладена в листі інформація заслуговує на увагу і вимагає ретельної перевірки", - сказав глава слідчої комісії в інтерв'ю агентству.

Читайте також:

Хто винуватий у смерті Гонгадзе? Той хто має вбити Ющенка?

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування