Інтернет-журналісти можуть побачити Піскуна, назвавшись незалежними

Понеділок, 24 лютого 2003, 17:24
Прес-служба Генеральної прокуратури України готова акредитовувати на свої заходи вільних журналістів, що не є штатними співробітниками засобів масової інформації.

Про це говориться у відповіді Генпрокуратури на заяву голови парламентського комітету в питанням свободи слова й інформації Миколи Томенка, повідомили агентству Інтерфакс-Україна у прес-службі Генпрокуратури в понеділок.

Раніше Томенко заявив що, розроблене прес-службою Генпрокуратури положення про порядок акредитації на заходи цього відомства, не відповідає чинному законодавству, тому що не передбачає акредитації вільних журналістів.

У свою чергу в Генпрокуратурі заявляють, що необхідність акредитації журналістів передбачена законом України про порядок висвітлення діяльності органів державної влади й органів місцевого самоврядування. Однак сам порядок акредитації в цьому законі не прописаний.

"Та обставина, що положення (розроблене Генпрокуратурою) не містить згадування про акредитації вільних журналістів, не свідчить про порушення прав останніх, а також норм Конституції й законів України, як це стверджується в заяві комітету", - говориться у відповіді Генпрокуратури.

У документі відзначається, що питання про акредитацію вільних журналістів урегульоване статтею 3 закону про порядок висвітлення діяльності органів державної влади і тому не вимагає додаткових роз'яснень у положенні. "Випадків відмови в акредитації таких журналістів не було", - сказано у відповіді Генпрокуратури.

Відповідно до закону акредитація може здійснюватися за заявою журналіста з пред'явленням ним відповідних документів, що підтверджують його професійну спеціальність або за рекомендацією професійного об'єднання журналістів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування