Зленко просить Угорщину любити українців так само сильно, як і Польща

Вівторок, 25 лютого 2003, 12:32
Угорщина може розглянути можливість уведення для українських громадян недорогих, можливо, безкоштовних віз.

Про це повідомив на брифінгу у вівторок керівник прес-служби МЗС України Сергій Бороденков, посилаючись на слова міністра закордонних справ Угорщини Ласло Ковача.

Він нагадав, що минулого тижня міністр закордонних справ України Анатолій Зленко на зустрічі в Будапешті проінформував свого угорського колегу про введення Польщею безкоштовних віз для українців, і запропонував угорській стороні розглянути "це питання, можливо, у контексті українсько-польських переговорів".

За словами Бороденкова, "міністр закордонних справ Угорщини дав відповідь, що вони відпрацюють це питання, і зроблять усе можливе, щоб було якнайменше бюрократичних процедур, і щоб візовий режим був ліберальним".

Він також повідомив, що Ковач не виключає, що "це буде дешевий візовий режим і, швидше за все, безкоштовний".

Як повідомляло раніше агентство, за підсумками переговорів Зленка і Ковача була досягнута принципова домовленість про максимальну лібералізацію майбутнього візового режиму між Україною й Угорщиною. Керівник зовнішньополітичного відомства Угорщини підтвердив, що візовий режим з Україною буде введений на максимально пізньому етапі - за півроку до вступу країни в Євросоюз, тобто з 1 листопада нинішнього року.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...