Ющенко знає, чому на Заході розчаровані українською зовнішньою політикою

Вівторок, 25 лютого 2003, 16:48
"Всі рішення, які приймалися протягом останніх п'яти років у царині зовнішньої політики нашої держави, свідчать, що чинна влада не може правильно визначити і захистити українські інтереси", заявив лідер "Нашої України" Віктор Ющенко, коментуючи заяву щодо створення єдиного економічного простору з Росією, Білоруссю та Казахстаном.

На прес-конференції в литовському інформагентстві "Балтік ньюс сервіс" він додав, що "через це українською зовнішньою політикою розчаровані в Москві, і в Брюсселі, і у Вашингтоні".

Він назвав нову зовнішньополітичну ініціативу глави держави "очевидно політичним кроком" і наголосив на непередбачуваності української влади. "Зовнішній курс стає найбільш спекулятивною і нелогічною частиною вітчизняної політики", - підкреслив Ющенко, додавши, що постійні розмови про економічну інтеграцію лише заплутують наших партнерів.

"Вісім місяців тому президент оприлюднив у парламенті власну концепцію євроінтеграції. Тоді ж було офіційно озвучено рішення України інтегруватися в НАТО. А тепер ми стали свідками нової заяви про єдиний економічний простір", - відзначив Ющенко.

Проте Ющенко вважає, що конкретні висновки із заяви робити зарано, оскільки ніхто не бачив документів, підписаних главами чотирьох держав.

На його думку, "наразі важко коментувати, наскільки нова ініціатива президента відповідає ідеї створення зони вільної торгівлі в рамках СНД, з якою Україна виступала останні п'ять років, як це узгоджується з нашими зобов'язаннями перед партнерами по ГУУАМ, чи співпадає з намірами офіційного Києва вступити в СОТ і планами щодо формування зони вільної торгівлі з ЄС, згідно з підписаною раніше угодою про партнерство і співробітництво".

"Скоріше за все, в останній зовнішньополітичній ініціативі Леоніда Кучми закладено політичний підтекст. Тема інтеграції з наближенням президентських виборів стає в Україні предметом політичних спекуляцій. В українсько-російських відносинах найбільше турбує їх непослідовність", - каже Ющенко. Він також підкреслив, що нинішні зовнішня політика України не приведе нашу державу ані на Схід, ані на Захід.

Прес-служба блоку "Наша Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:06
У російських судах рекордна кількість справ про дезертирство − розвідка Британії
12:01
фотоРосійські війська з артилерії обстріляли середмістя Куп’янська
11:43
Легендарний чеський хокеїст: Допустити росіян на Олімпіаду – це все одно, що надіслати їм тисячу літаків чи танків
11:40
фотоСтолицю Греції накрив помаранчевий пил з пустелі Сахара
11:35
Більш ніж половина новобудов в Україні мають судові процеси щодо земельних ділянок
11:33
ВАКС конфіскував у голови окупаційної адміністрації Запоріжжя 5 літаків, квартири та судно
11:32
Нащадки данського магната продають його унікальну колекцію: вони чекали на це 100 років
11:18
Українці стали у 6 разів частіше дарувати автомобілі
11:06
відеоДрони СБУ уразили дві нафтобази у Смоленській області РФ - джерело
11:05
У Бундестазі вимагають від Шольца дати Taurus Україні після схвалення допомоги Сенатом США
Усі новини...