Кучма послав чиновників звітувати… до інтернету

Вівторок, 25 лютого 2003, 16:50
Президент Леонід Кучма закликає керівників органів виконавчої влади приділити особливу увагу роботі із зверненнями громадян. Він ініціює нову практику роботи із зверненнями громадян, яка, зокрема, буде полягати в розміщенні звітів влади в Інтернеті.

Про це глава держави сказав у вівторок у Києві в ході зустрічі з міністром екології і природних ресурсів Василем Шевчуком і главою Луганської обласної державної адміністрації Олександром Єфремовим, які звітували перед президентом про роботу із зверненнями громадян.

Кучма нагадав про підписаний ним в серпні указ, яким запроваджується періодична особиста звітність керівників центральних і місцевих органів виконавчої влади перед президентом з питань реалізації громадянами конституційного права на звернення.

У ході зустрічі президент заявив про впровадження нової практики роботи із звертненнями громадян, яка, з його слів, повинна бути "прозорою і відкритою".

У зв'язку з цим Кучма висловився за те, щоб звіти керівників місцевих і центральних органів виконавчої влади щодо цієї роботи розміщувалися в Інтернеті.

"Тоді довір'я буде більше, а це наша головна задача", - сказав Кучма.

"Добре розумію, що пересічні громадяни судять про роботу органів влади по тому, як виконується їх головне право на нормальне життя", - сказав Кучма.

Він підкреслив, що це, насамперед, стосується місцевих органів влади, куди передусім звертаються люди, а також центральних органів влади, міністерств і відомств.

Президент зазначив, що з моменту підписання ним указу кількість звернень громадян до місцевих органів влади знизилося на 4-5%.

Разом з тим, він звернув увагу на те, що кількість таких звернень залишається великою. "Це ознака того, як ми працюємо", - сказав президент.

Кучма зазначив, що практика подібних зустрічей буде продовжена.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...