Соціалісти проголосують проти "угодництва" Кучми США

Вівторок, 25 лютого 2003, 17:27
Соціалістична партія закликає народних депутатів Верховної Ради України не схвалювати "авантюрне" рішення про направлення українських солдат і офіцерів у зону бойових дій проти Іраку.

"Режим Кучми пропонує політичного хабара за ненагадування про тяжкі гріхи", йдеться у заяві, поширеній прес-службою Соцпартії. "Він не має підтримки всередині країни, від нього відвертається міжнародна політична еліта, пам'ятаючи про злочинства щодо журналістів, політиків та інших громадян, про криваві провокації на зразок криворізької 1999 року чи столичної 9 березня 2001 року, про незаконну торгівлю зброєю, дику корупцію та відмивання брудних грошей".

Соціалісти вважають, що саме цим і пояснюється "сумнівна ініціатива президента України". Натомість, на думку авторів заяви, "заручниками у цій оборудці стають українські військові, соціальний і матеріальний стан яких змушує їх добровільно ризикувати своїм життям". При цьому, мовиться у заяві, "ігнорується Декларація про державний суверенітет України та наша Конституція, де зафіксовано позаблоковий стан української держави. Під удар ставиться життя нашої молоді, народженої для щастя, а не для захисту інтересів Кучми і його олігархів".

Фракція соціалістів закликає народних депутатів Верховної Ради України "не схвалювати авантюрне рішення про направлення наших солдат і офіцерів у зону бойових дій проти Іраку, засудити угодовську позицію керівництва України, яке, скориставшись вигідною для нього політичною кон'юнктурою, прикриваючись інтересами світової спільноти, вирішує свої особисті справи на шкоду народові і майбутньому України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування