Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко хоче Путіна зробити "гарантом"

Середа, 26 лютого 2003, 12:53
Лідер "Нашої України" Віктор Ющенко шукає зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним. Про це стало відомо з його інтерв'ю московській "Независимой газете".

"Над цим працюють", - сказав Ющенко на питання, чи планується його зустріч з Путіним. У той же час лідер "Нашої України" не назвав термінів: "Коли будуть конкретні результати цієї роботи, я їх повідомлю. Але зараз говорити про них все ж передчасно".

Ющенко сказав, що "Наша Україна" хоче розширити список партнерів в Росії, в даний час обмежений "Союзом правих сил".

"Наша мета – запросити до діалогу широке коло російських демократичних сил. Тому наша фракція запропонувала провести парламентські слухання про відносини двох країн. Одночасно ми плануємо провести круглий стіл, де політики і представники бізнесу України і Росії обговорять стан і проблеми наших відносин, а також гарячу тему газотранспортного консорціуму", - сказав він.

Ющенко закликав росіян нарівні із західними державами виступити гарантом чесності президентських виборів-2004: "Ми хотіли б, щоб американська, німецька, російська сторони, кажучи про президентські вибори 2004 року, зайняли одну позицію – як забезпечити в Україні демократичні вибори. Я переконаний, що прагматичні російські політики хочуть цього".

Кажучи про відносини між Росією і Україною, Ющенко сказав, що їх треба "поставити з голови на ноги", "вийти на зрозумілі, прозорі і раціональні відносини".

"Раціональність не вимірюється тільки кількістю поцілунків і обійм на найвищому рівні", - також сказав лідер "Нашої України".

Ющенко зазначив, що "економічні зв'язки скорочуються і падають просто обвально - мінус 10, 15, 18% в рік". "Це вже стало нормою за останні роки. Негативна торговельна динаміка – свідчення того, що концепція нинішньої економічної співпраці не направлена на зближення України і Росії. Понад 50% рядових українців вважають сьогоднішні україно-російські зв'язки нестабільними. Тому я хочу спитати: ми дійсно вважаємо, що зовнішня політика останніх років – це чиясь перемога? Ні, це політика, яка розчарувала росіян. Але вона розчарувала також і українців", - додав Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування