В АП всі повально захворіли хворобою Альцгеймера?

Середа, 26 лютого 2003, 15:40
Керівник управління з питань взаємодії зі ЗМІ й органами державної влади адміністрації президента Олександр Савенко вважає "чутки" про негативні процеси в сфері вітчизняних ЗМІ "дуже перебільшеними", повідомляє ІМІ.

25 лютого під час відкриття прес-центру Черкаської облдержадміністрації керівник управління адміністрації президента відкинув обвинувачення у поширенні "темників". Савенко заявив, що "насправді АП поширює прес-релізи про діяльність всіх органів влади".

На його думку, представники ПАРЄ, затверджуючи незручну для української влади резолюцію, прислухалися "тільки до опозиції". Треба довести існування "темників", вважає представник АП, тим більше треба довести, що "темники" виходять саме з канцелярії президента...

Керівник управління АП розкритикував опозиційні інтернет-видання. "Такі помийні матеріали, і водночас вони не несуть жодної відповідальності, оскільки не зареєстровані, як ЗМІ". На це журналісти нагадали йому, що єдине інтернет-видання, зареєстроване як ЗМІ - Обком.net - було розгромлено рік тому податковою міліцією.

На думку Савенка, той факт, що 99% інтернет-видань живуть на західні гранти, підозріло: "безкоштовний сир буває тільки в мишоловці" і грантодавці, цілком ймовірно, переслідують і інші, крім розвитку демократії, цілі.

Савенко заявив, що Україна має найдемократичніше законодавство і безпрецедентно відкритий інформаційний простір, через що навіть виникає чимало проблем - насамперед у сфері мовної політики.

Наприклад, за його словами, практично всі FM-станції ведуть мовлення російською мовою, у країні поширюється величезна кількість російських друкованих видань з поміткою "...в Україні", а російські зірки естради вивозять гроші мішками.

На сто українців припадає лише 7 газет українською мовою, тоді як на сто росіян, що живуть в Україні, припадає 54 газети російською мовою.

На думку Савенка, це є ненормальним. "У нас, можливо, останній історичний шанс зберегти свою рідну мову", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування