Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адміністрація президента натякає Кучмі на 24 роки тюрми?

Середа, 26 лютого 2003, 16:46
В адміністрації президента тривають творчі пошуки форм роботи із пресою. Як стало відомо УП, на Банковій пожаліли датчанку Ханне Северінсен і припинили нарешті відсилати їй моніторинги. Замучена пані більше не знатиме регулярності, із якою в українських ЗМІ плюндрують владу.

Моніторинги не надходять Северінсен відтоді, як вона посміялася над ними в бесіді з журналістами, на останній сесії ПАРЄ. Цікаво, що звіти АП готувалися спеціально для цієї доповідачки Парламентської асамблеї Ради Європи. І тільки-но Северінсен сказала, що не буде ними послуговуватися, як Банкова згорнула весь масштабний проект і більше не підраховує кількість кривих слів на адресу Кучми в газетах, на телебаченні, радіо та в Інтернеті. Просто для себе знати, "хто?" і "за що?" критикує президента, Кабмін, міліцію, прокуратуру, податкову – це АП не цікаво.

"Прозора влада" – вона і без цього кришталь.

А резерв зекономлених сил кинуто на втілення нових ідей Банкової. Уже скоро місяць, як адміністрація президента поширює "прес-релізи" серед закордонних ЗМІ української діаспори.

Спочатку звістку з Батьківщини називали романтично "Добрі новини з України". УП мала щастя бачити пілотний випуск, наповнений ностальгічними для діаспорян темами. Зараз уже зовсім не те. По-перше, тепер усе це має назву "прес-реліз". По-друге, всередині сухі повідомлення офіційних хронік:

ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ВИСТУПАЄ ЗА ШИРОКОМАСШТАБНУ МОДЕРНІЗАЦІЮ ВСІЄЇ СИСТЕМИ НАЦІОНАЛЬНОЇ ОСВІТИ Й НАБЛИЖЕННЯ ЇЇ ДО СТАНДАРТІВ ЄС

ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ЛЕОНІД КУЧМА НАДІСЛАВ ЛИСТ-СПІВЧУТТЯ ПРЕЗИДЕНТОВІ СПОЛУЧЕНИХ ШТАТІВ АМЕРИКИ ДЖОРДЖУ БУШУ У ЗВ'ЯЗКУ З ТРАГІЧНИМИ ПОДІЯМИ У ШТАТІ РОД-АЙЛЕНД

ПРО РЕАЛІЗАЦІЮ ДЕРЖАВНОЇ ПОЛІТИКИ У СОЦІАЛЬНІЙ СФЕРІ ЙШЛОСЯ НА РОЗШИРЕНОМУ ЗАСІДАННІ КОЛЕГІЇ МІНПРАЦІ

У БУДАПЕШТІ ВШАНОВАНО ПАМ'ЯТЬ ВИДАТНОГО УКРАЇНСЬКОГО ПИСЬМЕННИКА, ОДНОГО ІЗ ЗАСНОВНИКІВ АЛЬМАНАХУ "РУСАЛКА ДНІСТРОВА" МАРКІЯНА ШАШКЕВИЧА

Текст повідомлень – в найгірших традиціях "Урядового кур'єру" (прочитати їх можна на сайті "Brama"). У інформаційних стрічках жодного ексклюзиву. Культурологічні теми засунули у самий кінець. Одним словом, загубили проект.

Але нудні тексти "новин з України" компенсує ще одна, цікава й влучна розробка АП. Днями до "Української правди" прийшов і-мейл із головного управління інформполітики адміністрації президента.

Називається це "наша відповідь страсбургам і брюсселям", які не забувають при кожній нагоді нагадати офіційному Києву про проблеми зі свободою слова. Так от, АП поширила серед українських медіа спеціальний документ: "Надсилаємо вам добірку матеріалів про стан зі свободою слова у різних країнах світу. Ознайомлення з ними дасть можливість глибше зрозуміти проблемні питання, які існують за кордоном у сфері функціонування незалежних ЗМІ (додаються)".

Цього разу АП жодних спеціальних досліджень не проводила, а просто зібрала повідомлення про утиски преси у світі із сайту Інституту масової інформації. Щоб картинка була соліднішою, було взято повідомлення за рік.

УП намагалася прокоментувати ситуацію з новим інформпродуктом у Сергія Васильєва, однак у його приймальні в чергове за останні півроку відмовили в контакті, сказавши, що він "дуже зайнятий".

У свою чергу директор Інституту масової інформації Леонід Звєрєв подякував Банковій за рекламу і пояснив: "Ми ніколи не стверджували, що проблеми існують лише в Україні. Але справа в тому, як проблеми розв'язуються. І хотілося б, щоб українські владні структури брали добрі приклади і не повторювали погані, а не навпаки".

Комізм же ситуації у тому, що ІМІ якраз була серед громадських структур, які пролобіювали внесення поправки до звіту ПАРЄ про свободу слова в Європі, де говорилося про темники з адміністрації президента.

"Українська правда", у свою чергу, уважно вивчила запропонований АП документ і зосередилася на такому повідомленні: "Колишній прем'єр Італії Джуліо Андреотті засуджений на 24 роки ув'язнення за замовлення вбивства журналіста". Наявність цієї інформації в офіційному документі АП, схоже, є провокацією проти чинного глави держави.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:04
"Боруссія" здолала "ПСЖ" у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів
23:54
Новини економіки 1 травня: У США заборонили імпорт російського урану, кожен десятий бізнес у Польщі - український
23:50
Е-кабінет військовозобов’язаних запрацює 18 травня
23:33
фото, відеоУ Тбілісі поліція знову жорстко розганяє протест проти закону про "іноагентів"
23:25
оновлено, відеоРосія атакувала балістикою сортувальне депо "Нової пошти" в Одесі, є постраждалі
23:18
фотоНа виставці "трофейної техніки НАТО" в Москві показали всюдихід із прапором нейтральної Австрії
23:06
Німеччина запускає нову грантову програму для українського бізнесу
22:33
США підтвердили, що Росія використала заборонену хімічну зброю проти ЗСУ
22:26
фото, відеоКонгресвумен Грін висміяли через кепку з гаслом MUGA – "Повернімо Україні велич"
22:15
У Чернівцях вперше в Україні поховають 16 військових у братській могилі
Усі новини...