Марчук обіцяє покарати усіх, хто завалив євроінтеграцію України

Четвер, 27 лютого 2003, 10:21
Секретар Ради національної безпеки й оборони України Євген Марчук заявляє про зниження темпів роботи законодавчої і виконавчої влади для просування України шляхом євроатлантичної інтеграції.

Виступаючи в четвер на конференції, він підкреслив, що "час декларацій і проголошення намірів пройшов", однак не усі у владних структурах це розуміють.

Марчук відзначив, що найбільш складним завданням для України на даному етапі є законодавче закріплення механізмів євроінтеграції. У той же час він відзначив, що після сплеску законодавчої активності на початку осені минулого року цей процес істотно загальмувався.

Секретар РНБО також покритикував роботу органів виконавчої влади в частині євроінтеграційних процесів, підкресливши, що ця робота " у більшості випадків йде формально".

Він повідомив, що за завданням президента України Леоніда Кучми в квітні відбудеться засідання РНБО, на якому в порядку контролю буде розглянуте питання про участь усіх виконавчих структур у роботі з євроатлантичної інтеграції країни. "Буде досить строго і серйозно проаналізована робота усіх відповідальних за курс євроінтеграції", - відзначив Марчук.

Секретар РНБО побоюється, що уповільнення темпів євроінтеграційних процесів може призвести до того, що західні партнери України сприймуть проголошений Україною курс як "кон'юнктурне рішення".

Він також відзначив, що втілення в життя стратегії євроатлантичної інтеграції повинно стати "органічною частиною суспільного розвитку України", підкресливши, що євроінтеграція є роботою не тільки оборонного відомства країни.

За словами Марчука, останні кроки України з активізації відносин із країнами СНД не суперечать євроатлантичним прагненням країни. "Активізація наших відносин із країнами СНД зайвий раз підкреслює, що курс на євроатлантичну інтеграцію України не є курсом протистоянням або курсом-викликом активізації наших відносин у рамках СНД", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News