Паскуаля не відкликають - він сам поїде

Четвер, 27 лютого 2003, 10:48
Посол США Карлос Паскуаль спростовує повідомлення у пресі про те, що він раніше терміну буде відкликаний на Батьківщину через втручання у внутрішні справи України та загострення скандалу із "Кольчугами".

"Посли знаходяться на своїй посаді три роки. Я вже тут перебуваю два з половиною роки, і я в якийсь час влітку можу поїхати. І я міг про це сказати три роки тому, і рік тому. Так що нічого дивного у цьому немає. Я міг би передбачити, що через три роки людина, яка прийде на мою посаду, також піде з неї", - сказав Паскуаль в ефірі "Громадського радіо".

Посол також повідомив, що у своїх висловлюваннях протягом роботи у Києві він представляв "зовнішню політику США". "Я не представляю політику Карлоса Паскуаля чи якоїсь іншої особи", - сказав він.

"Ми тут відображаємо політику і погляди президента США, держсекретаря, які виражають політику нашої нації. І ми не можемо приймати той чи інший бік, ми весь час намагаємося створити таке середовище, в якому українські громадяни матимуть можливість вільно висловлюватися, матимуть можливість брати участь у вільних і неупереджених виборах і обиратись самим. Тому що ми віримо, що суспільство, яке є успішним, є таким, де влада підзвітна народу", - зазначив посол.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування