Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З наступного року у Росію треба їхати тільки із закордонним паспортом

Четвер, 27 лютого 2003, 13:02
Новий порядок взаємних поїздок громадян України і Росії, що передбачає наявність закордонного паспорту, може бути введений з 1 січня 2004 року, повідомив прем'єр-міністр України Віктор Янукович, виступаючи у четвер в ефірі української радіостанції "Маяк".

"Сьогодні ми внесли пропозицію ввести це нововведення з 1 січня 2004 року і, наскільки мені відомо, російська сторона з цим погодилася", - сказав він.

Раніше Росія запропонувала Україні ввести новий порядок перетину кордону за закордонними паспортами з 1 липня 2003 року. У свою чергу, в Україні наполягли на необхідності відстрочки введення нового порядку, оскільки перехід на поїздки по закордонному паспорту у запропонований російською стороною день може призвести до виникнення значних труднощів при оформленні закордонних паспортів у громадян двох країн.

У цей час відповідно до угоди між Україною і РФ про взаємні поїздки 1997 року громадяни двох країн, незалежно від мети поїздки, можуть в'їжджати на територію Росії або України по документах, які засвідчують особу і підтверджують громадянство - закордонним і внутрішнім паспортам.

Діти можуть їхати на основі свідоцтва про народження, військовослужбовці - посвідчення особи. Раніше Україна звернулася до російської влади з проханням про продовження до 31 грудня 2003 року права знаходитися на території Російської Федерації і виїжджати в Україну українським громадянам із внутрішніми паспортами.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування