Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Марчук хоче інших повноважень для "натівця" Горбуліна

Четвер, 27 лютого 2003, 14:40
Секретар Ради національної безпеки й оборони Євген Марчук виступає за розширення повноважень Національного центру з євроатлантичної інтеграції України, який очолює Володимир Горбулін.

В інтерв'ю журналістам у четвер у Києві Марчук відзначив, що цей орган має статус консультативно-дорадчого, однак цих функцій йому "явно недостатньо".

Секретар РНБО підкреслив, що після завершення минулорічного празького саміту НАТО він виступав за створення органу виконавчої влади із широкими повноваженнями. "Це повинна бути структура, яка має розпорядницькі функції стосовно інших міністерств і відомств", - відзначив він.

На думку Марчука, саме орган, очолюваний Горбуліним, може одержати такий статус у майбутньому.

Аналогічні органи із широкими повноваженнями створювалися в усіх країнах, що заявили про намір вступити до НАТО, відзначив він.

Указ про створення Національного центру з питань євроатлантичної інтеграції України і призначення його главою помічника президента з питань національної безпеки Володимира Горбуліна Кучма підписав у січні нинішнього року.

Національний центр створений як консультативно-дорадчий орган при президенті для забезпечення послідовної реалізації курсу країни на євроатлантичну інтеграцію, а також для підготовки пропозицій щодо координації роботи органів виконавчої влади в цій сфері.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування