Щоб Україні потрапити у НАТО, парламент повинен залити "пальне у баки"

Четвер, 27 лютого 2003, 15:35
Україні для набуття повноправного членства в НАТО потрібна "політична воля". Про це заявив радник Генерального секретаря НАТО Кріс Доннелі у четвер у ході міжнародної конференції "Імплементація державних рішень із проблем євроатлантичної інтеграції України".

За словами Доннелі, "вже створено механізм, створено двигун для просування до НАТО, який повинен потягти Україну. Для того, щоб розпочати роботу цього двигуна, треба залити пальне в баки. Тепер потрібна політична воля".

Як сказав Доннелі, дуже велику роль при цьому має відігравати Верховна Рада. Зокрема, за його словами, роль парламентаріїв полягає у тому, аби "стежити за тим, що відбувається, ставити незручні питання, створювати ідеї, надавати поштовх процесу, і коли урядова система робитиме щось не так, зрештою, ганьбити за похибки".

За словами Доннелі, схвалення Україною Плану дій Україна-НАТО, означає, що майбутнє членство в Альянсі має серйозні наслідки. За словами радника генсекретаря НАТО, Україна взяла на себе зобов'язання, і всі зараз спостерігають, як вона їх виконує.

Як сказав Доннелі, на сьогодні Україна має впроваджувати виконання тих рішень, що були підписані під час Празького саміту 2002 року. І це стосується не тільки Збройних сил України, а й інших українських міністерств та відомств, зазначив Доннелі.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News