Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПОТЕБЕНЬКО ПРОСИВ СБУ ЗАКРИТИ СПРАВУ ГОНГАДЗЕ - ПІСКУН

Четвер, 27 лютого 2003, 23:00
Генеральний прокурор України Святослав Піскун заявляє про те, що Михайло Потебенько на посаді генпрокурора звертався до керівництва СБУ з проханням призупинити слідство у справі Георгія Гонгадзе і має намір дати правову оцінку діям свого попередника.

В інтерв'ю, опублікованому в останньому номері газети "2000", Піскун підтвердив, що лист Потебенька з проханням про призупинення розслідування у "справі Гонгадзе" дійсно був.

"...Мені депутати показали копію його листа на ім'я голови СБУ Леоніда Деркача про призупинення слідчих дій у справі Гонгадзе", - сказав Піскун.

За його словами, "ми його (лист) шукали і знайшли. Він залучений до матеріалів кримінальної справи". Тепер, заявив генпрокурор, "будемо давати йому оцінку. Це дуже серйозно".

У газеті наведена фотографія листа, в якому Потебенько просить СБУ зупинити слідчі дії в справі Гонгадзе:

"Голові Служби безпеки України
генералу армії Деркачу Л.В.

У зв'язку з деякими заходами з боку окремих працівників СБУ, що регламентуються КПК України при проведенні слідчих дій по кримінальній справі щодо зникнення Г.Гонгадзе та знайдення останків невстановленої особи без голови в Таращанському районі Київської області, наклепу на вищих посадових осіб держави, прошу утриматися від подальшого їх проведення, оскільки це є не тільки порушенням законодавства, а й може негативно вплинути на об'єктивність розслідування. Усі дії, пов'язані із розслідуванням кримінальної справи, погоджувати зі слідчим Василенком і заступником генерального прокурора України Баганцем О.В.

Це ж саме відноситься і до переписки, пов'язаної з відібранням зразків експериментальних голосів осіб, для проведення незрозумілої для слідства "незалежної" експертизи.

З повагою, генеральний прокурор М.Потебенько"


***

Крім того, Піскун стверджує, що через кілька днів після зникнення Гонгадзе Потебенько без будь-якої мотивації відсторонив від розслідування свого першого заступника Сергія Винокурова і начальника головного слідчого управління Генпрокуратури Василя Черникова, чим фактично заборонив їм розслідувати цю кримінальну справу.

"Ні Винокурову, ні Черникову причин відсторонення не пояснили. Нікому не пояснили. І передали справу Олексієві Баганцю (тодішньому заступникові Потебенька), хоча слідство - не його ділянка. А справу вилучили зі слідчого провадження", - сказав Піскун.

Генпрокурор має намір з'ясувати у Потебенька причини таких дій.

Інтерфакс-Україна, "2000"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...