Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Як журналістам відбиватися від "орлів Кравченка" напишуть у посібнику

П'ятниця, 28 лютого 2003, 09:09
Міжнародна федерація журналістів планує перекласти російською мовою посібник з безпеки журналістів "Гарячі новини: посібник з безпеки журналістики". Книгу буде поширено на території колишнього Радянського Союзу, зокрема в Україні.

Як повідомив "Німецькій хвилі" генеральний секретар Міжнародної федерації журналістів Ейден Вайт, федерація знає, наскільки небезпечними для роботи журналістів є певні країни колишнього СРСР, зокрема Україна.

Саме тому співробітники федерації прагнуть зробити книгу доступною і для журналістів з цих держав. Посібник, щойно розміщений в Інтернеті англійською мовою, радить журналістам, як поводити себе у небезпечних для життя або здоров'я ситуаціях - на війні, під час перебування у заручниках тощо.

В одному з розділів книги йдеться про те, що можуть журналістські спілки або самі журналісти зробити для захисту свободи слова у власній країні. У главі, присвяченій Україні, розповідається про те, як українська громадськість вимагала розслідування вбивства Георгія Гонгадзе.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування