Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук: економічний простір потрібен і Європі, й Азії

П'ятниця, 28 лютого 2003, 09:51
Голова адміністрації президента України і лідер Соціал-демократичної партії України (об'єднаної) Віктор Медведчук вважає підписання заяви про створення єдиного економічного простору з Росією, Білорусією і Казахстаном "сміливою і сильною заявкою лідерів держав на кардинальні перетворення в економічних взаємовідносинах" і сподівається, що участь у цьому процесі України буде працювати на благо народу і престиж країни.

"Я думаю, що у нашої дипломатії вистачить сил і професіоналізму, щоб подальший розвиток документа утримати у конструктивному руслі, щоб угода працювала на благо української економіки, українського народу, на престиж нашої держави загалом ", - сказав Медведчук в інтерв'ю, опублікованому в останньому номері газети "2000".

Більш того Медведчук вважає, що підписання угоди - "акт, який має виняткову важливість не тільки для чотирьох держав, але і для всього європейського й євразійського простору".

"Ті, хто критикують дану угоду, просто не можуть відійти від звичного терміну - "зона вільної торгівлі", - вважає лідер СДПУ(О). На його думку, "треба дивитися глибше. Важливо не те, як угоду назвати, а яким змістом вона буде наповнена".

Як повідомлялося, президенти України, Росії, Білорусі і Казахстану 23 лютого домовилися до вересня 2003 року підготувати угоду про формування єдиного економічного простору, узгоджену економічну політику з цілого ряду напрямів, гармонізацію відповідного законодавства і створення єдиної регулюючої міждержавної незалежної комісії з торгівлі і тарифів. Як зазначено у заяві президентів, кінцевою метою цієї роботи є створення Організації регіональної інтеграції.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування