"НАША УКРАЇНА" НЕ ХОЧЕ АНТИКУЧМІСТСЬКИХ ГАСЕЛ 9 БЕРЕЗНЯ?

П'ятниця, 28 лютого 2003, 12:24
Блок "Наша Україна" вважає більш доречним проводити 9 березня не політичні акції, а вшанування пам'яті Тараса Шевченка.

"Для багатьох сил "Нашої України" 9 березня – це день вшанування Кобзаря. І "Наша Україна" бачить цей день як день вшанування пам'яті найвідомішого українця", - заявив керівник служби лідера блоку Олег Рибачук на прес-конференції в Києві.

Він зазначив, що події 9 березня 2001 року "кинули криваву тінь на день вшанування пам'яті Кобзаря". За його словами, "Наша Україна" "хотіла б", щоб цю дату відзначали не так, як це було 2 роки тому.

Рибачук повідомив, що зводити події 9 березня до виключно політичних заходів "було б неправильно". Він зазначив, що "Наша Україна" братиме участь у мітингу біля пам'ятника Шевченку. Щодо участі в заходах антипрезидентських сил, то, за його словами, цим питанням зараз займається група уповноважених представників фракцій.

Коментуючи участь представників блоку на з'їзді опозиційних сил, що відбудеться 2 березня, Рибачук зазначив, що "не виключає" присутності Віктора Ющенка на цьому заході. Він додав, що "Наша Україна" "обов'язково" братиме участь у з'їзді.

За його словами, після другого березня "Наша Україна" планує низку регіональних конференцій, а на 29 березня запланований з'їзд, який організовує "Наша Україна" під умовною назвою "Від опозиції - до демократії". За словами Рибачука, планується обговорити підсумки зробленого за рік після парламентських виборів, а також майбутні заходи.

Він сказав, що учасниками цього з'їзду будуть депутати "Нашої України" в радах усіх рівнів, а також "сили, які формально не можуть називати себе опозицією, але яких турбує доля демократії в Україні".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...