Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Васильєву в Європі все одно не вірять

П'ятниця, 28 лютого 2003, 13:40
В п'ятницю Комітет міністрів Ради Європи розповсюдив свій звіт за результатами візиту незалежних міжнародних медіа-експертів до України 18-20 листопада 2002 року.

Незважаючи на деяке поліпшення ситуації зі свободою медіа в порівнянні з 2000 роком, Комітет міністрів констатує появу нових негативних тенденцій, які фактично перекривають незначний позитив.

Деякі з цих тенденцій жодним чином неприйнятні для країни, яка претендує на назву демократичної. Експерти констатують, що ситуація з медіа в Україні досі не відповідає основним вимогам Європейської конвенції з прав людини.

Основними проблемами в України продовжують залишатися судові позови проти медіа, спрямовані на відшкодування моральної шкоди за образу честі і гідності посадовців, ліцензування, питання власності на медіа, відсутність громадських ЗМІ, цензурування, злочини проти журналістів.

Комітет міністрів вважає, що чимало із зауважень, зроблених під час грудневих парламентських слухань щодо свободи медіа в Україні, треба вже починати втілювати в життя. Більш того, має бути реформоване медіа-законодавство (згідно з планом дій РЄ), а саме - повинна бути посилена кримінальна відповідальність за перешкоджання журналістам у виконанні їхніх професійних обов’язків; треба розпочати практику консолідації журналістів у профспілки, запровадити єдину акредитацію для журналістів, прийняти єдиний етичний кодекс і обов’язково співпрацювати з міжнародними організаціями.

IMI

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування