Марат Гельман відмовляється від звання "російський політтехнолог"

П'ятниця, 28 лютого 2003, 14:56
Марат Гельман, який за деякими даними, є політичним консультантом голови президентської адміністрації Віктора Медведчука, незабаром отримає паспорт громадянина України.

Як повідомив УП сам Гельман, який наполягає на тому, щоб його називали "галеристом", відповідну заяву про одержання українського паспорта вже написано, і на початку березня він стане "повноправним" громадянином України.

Таке рішення, за словами Гельмана, продиктовано наявністю у Києві його галереї і бізнесу.

Відповідаючи на питання про те, чи відмовився він від російського громадянства (законодавство України забороняє подвійне громадянство – УП), Гельман заявив, що він буде "законослухняним громадянином України".

"Для мене громадянство не є принциповим. Я є космополітом, а не патріотом. Тому в зміні громадянства для мене немає жодних проблем", додав Гельман.

Він нагадав, що народився в Кишиневі (Молдавія), а батько його – відомий драматург - сам з Чернівців і довгий час жив у Львові.

Гельман також пообіцяв вивчити українську мову. У відповідь на нагадування про подібну обіцянку, дану під час першого приїзду до Києва російським послом Віктором Чорномирдіним, яку так і не було виконано, він зауважив, що все ж таки "молодший". "Вивчимо!", сказав Гельман.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування