Томенко заступився за ПАРЄ перед Васильєвим

П'ятниця, 28 лютого 2003, 17:08
Висловлювання про те, що Рада Європи не знає про реальну ситуацію в українських ЗМІ та користується однобічною інформацією, не відповідають дійсності.

Так вважає голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко, який був учасником січневої сесії ПАРЄ, де було ухвалено рекомендації українській владі утриматися від цензури.

Депутат зауважує, що Моніторинговий комітет ПАРЄ та підкомітет з питань медіа, базують свої висновки на інформації, отриманій з різних, у тому числі офіційних джерел. "Кабінет Міністрів України та МЗС мають усі можливості представляти свою позицію у Комітеті Міністрів Ради Європи, так само як і Верховна Рада має можливість представляти свою позицію в ПАРЄ", нагадує Томенко.

На його думку, вважати, що "європейські установи можуть базувати свої висновки на однобічній інформації, отриманій від одного джерела (у тому числі й від адміністрації президента України) або від паралельних джерел, було б несправедливою недооцінкою інтелектуального потенціалу європейців".

Томенко наголошує, що процедура ухвалення рішень у ПАРЄ є відкритою, так як і обговорення важливих питань. "Всі члени української делегації, які представляли як членів опозиційних, так і провладних фракцій Верховної Ради, мали можливість виступити на засіданні ПАРЄ зі своїм баченням української ситуації зі свободою слова", зазначає у коментарі Томенко.

На думку депутата, "насправді, висловлювання осіб, близьких до СДПУ(о), мають на меті "відбілити" адміністрацію президента України, яку згідно зі статтею 6 Рекомендації №1589 ПАРЄ звинувачено у тому, що "згідно зі свідченнями численних журналістів та висновками парламентських слухань щодо свободи слова та цензури, адміністрація президента видає інструкції засобам масової інформації щодо висвітлення основних політичних подій".

Читайте також:

"Це – не журналісти, це – асенізатори, які поливають Україну лайном"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування