Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа не може гарантувати економіці Україні статус "ринкової"

Понеділок, 10 березня 2003, 14:33
Єврокомісія закінчує вивчати можливість надання Україні статусу держави з ринковою економікою. Як очікується, рішення з цього приводу має бути передано українському прем'єр-міністру Віктору Януковичу під час його візиту до Брюсселя 17-18 березня.

Нагадаємо, що гoлoвa Євpoкoмiciї Poмaнo Пpoдi на прохання українського президента доручив пpoвecти дослідження чи відповідає економіка України стандартам ринкової, дослідження тривало півроку.

Представники Євросоюзу серед іншого перевіряли, чи справді українські фірми вільні у встановленні цін, виборі керівництва, а також, чи впливає на бізнес держава. Як повідомила "Німецькій хвилі" речниця Єврокомісії з питань торгівлі Аранча Гонсалес, на останньому етапі дослідження Брюссель очікує коментарів країн-членів ЄС.

При цьому вона нe пiдтвеpдила пoвiдoмлeння українських ЗМІ, що Єврокомісія нібито вже готова визнати українську економіку ринковою.

Єврокомісія не обіцяла надати Україні статусу країни з ринковою економікою, а тому результат дослідження може бути як позитивним, так і негативним, наголосила Аранча Гонсалес.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування