Європа доручила Польщі няньчитися з Україною

Понеділок, 10 березня 2003, 17:33
Німеччина підтримує ініціативу Польщі бути адвокатом України в ЄС. Про це повідомив у Берліні міністр закордонних справ ФРН Йошка Фішер після зустрічі з головою МЗС України Анатолієм Зленком.

"Я наголосив, що важливо розвивати не лише двосторонні відносини України і Німеччини, але й відносини з ЄС в цілому. Польща відіграє важливу роль у наближенні України до ЄС", - сказав Фішер.

Голова МЗС Німеччини зазначив, що питання членства для України є "не на часі". "ЄС відкритий для нових можливостей партнерства, але Україна має далі працювати", - додав Фішер.

Він сказав, що наближенню України до європейського співтовариства сприятимуть економічні реформи та становлення України як "вільної правової держави". "Ми наголосили також на розвитку вільної преси", - зазначив Фішер.

У свою чергу Анатолій Зленко не погодився з позицією ЄС щодо України. "Розроблена Єврокомісією концепція "ширшої Європи" не відповідає євроінтеграційним прагненням України, оскільки не передбачає європейської перспективи України за умови досягнення нею необхідних критеріїв", сказав Зленко.

Він також закликав ФРН займати "активну позицію" у питанні газотранспортного консорціуму. Зленко запропонував провести у Києві зустріч "групи високого рівня" представників України, Росії і Німеччини.

Переговори Фішера і Зленка тривали 45 хвилин, німецький міністр також прийняв запрошення відвідати Київ.

Українська правда, Берлін

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування