ПІД ТАРАЩЕЮ БУЛО ЗНАЙДЕНО ТІЛО ГЕОРГІЯ ГОНГАДЗЕ

Вівторок, 11 березня 2003, 12:27
Відповідно до результатів швейцарської експертизи, "таращанське тіло" належить українському журналісту Георгію Гонгадзе, повідомив журналістам у вівторок у Києві заступник генерального прокурора України Віктор Шокін.

За його словами, ці результати експертизи були відомі і раніше, однак за домовленістю з генеральним секретарем міжнародної організації "Репортери без кордонів" Робером Менаром офіційно їх було вирішено оголосити 11 березня.

Менар є офіційним представником Лесі і Мирослави Гонгадзе у кримінальній справі за фактом убивства Георгія Гонгадзе.

За словами Шокіна, у вівторок Робер Менар і Леся Гонгадзе офіційно ознайомилися з результатами експертизи.

Відповідаючи на питання журналістів, навіщо була потрібна ця експертиза при тому, що раніше вже було приведено ряд експертиз, які підтвердили те, що "таращанське тіло" належить Георгію Гонгадзе, заступник генпрокурора відзначив, що вона проводилася на прохання матері журналіста.

На його думку, це пов'язано з тим, що у попередньої слідчої групи у справі Гонгадзе (за генпрокурора Михайла Потебенька) "не склалися стосунки" з Лесею Гонгадзе. "Та слідча група втратила довіру Лесі Гонгадзе", і це ставлення вона перенесла на нову слідчу групу, сказав він.

Шокін також підкреслив, що дата проведення експертизи у Швейцарії була встановлена самим експертним інститутом у середині січня 2003 року. Таким чином, заява про те, що Генпрокуратура затягувала терміни проведення цієї експертизи, яка з'явилася у ряді ЗМІ, є не обґрунтованою, підкреслив він.

Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року у Київській області під Таращею знайшли тіло, яке, відповідно до результатів ряду експертиз, належить журналістові. Однак мати Георгія заявила, що не буде ховати тіло, доки не буде цілком упевнена у тому, що це її син. Тому проводилася додаткова експертиза, для якої був задіяний незалежний французький експерт Жан Ріволі.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування