Янукович наскаржився Кучмі на Бондаря і Гончара

Вівторок, 11 березня 2003, 12:46
Кабінет Міністрів України просить президента Леоніда Кучму звільнити керівника Фонду держмайна Олександра Бондаря і керівника Державного комітету зв'язку та інформації Миколу Гончара.

Відповідна постанова уряду "Про грубі порушення виконавчої дисципліни в окремих центральних органах виконавчої влади" видана 6 березня.

"За низький рівень організації виконання законів, нормативно-правових актів і доручень президента і Кабінету Міністрів визнати недоцільним подальше перебування Бондаря О.Н. на посаді керівника Фонду державного майна і Гончара М.В. на посаді керівника Державного комітету зв'язку та інформації", - сказано у документі.

Зокрема, Кабінет Міністрів звинувачує Бондаря у зриві виконання плану по надходженню коштів від приватизації до держбюджету у 2002 році.

Так, при плані 5825,1 млн. гривень у бюджет було перераховано 606 млн. гривень і продано тільки 5 великих підприємств із запланованих 32.

Уряд також вважає винним Бондаря у зриві термінів підготовки проекту Державної програми приватизації на 2003-2008 роки, відстрочці на півроку виконання доручення президента від 17 червня 2002 року про скасування рішень уряду про передачу державних корпоративних прав в управління органам виконавчої влади, юридичних і фізичних осіб.

Стосовно Гончара сказано, що він не забезпечив уведення нових українських розробок і технологій на підприємствах зв'язку, створення у галузі конкурентного середовища, підвищення інвестиційної привабливості об'єктів зв'язку, підготовку до приватизації "Укртелекому", підвищення ефективності використання радіочастотного ресурсу.

Уряд також вважає Гончара винним у тому, що Держкомзв'язку виступив проти створення Національної комісії регулювання зв'язку і затримав реалізацію заходів для регулювання природних монополій, відмовивши завізувати проект відповідного указу президента.

Як повідомлялося, 1 березня Бондар подав заяву про відставку за власним бажанням. Бондар був призначений на посаду голови ФДМ у 1998 році президентом України після схвалення парламентом.

Гончар був призначений на посаду голови Держкомзв'язку у квітні 2002 року.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...