Генпрокуратура шукає вбивць Гонгадзе серед "орлів" Смірнова

Вівторок, 11 березня 2003, 13:05
У розслідуванні справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе Генеральна прокуратура України як і раніше розглядає всі версії, включаючи версію, пов'язану з причетністю співробітників міліції, заявив заступник генерального прокурора України Віктор Шокін.

В інтерв'ю журналістам у вівторок у Києві він підкреслив, що жодна з версій не відкинута і не є основною.

Відповідаючи на питання, Шокін повідомив, що лист, нібито написаний колишніми співробітниками міліції, і витримки з якого були опубліковані у газеті "Грані", залучено до матеріалів справи (автори листа обвинувачують у причетності до вбивства Гонгадзе колишніх керівників МВС, включаючи екс-міністра Юрія Кравченка).

Шокін повідомив, що у цьому зв'язку вже допитана журналістка Тетяна Коробова, у статті якої були опубліковані витримки з листа. Їй запропонували, щоб Генпрокуратура забезпечила її безпеку (подібна вимога була висунута у запиті народного депутата Григорія Омельченка до силових відомств). Коробова відмовилася, оскільки вона вважає, що їй нічого не загрожує, сказав заступник генерального прокурора.

Він також відзначив, що кримінальна справа стосовно прокурора і слідчого Таращанського району, які обвинувачуються у недбалості при розслідуванні справи Гонгадзе, уже розглядається одним із місцевих судів Києва.

Шокін також заявив, що у майбутньому можуть бути порушені й інші подібні справи.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування