"Планета" есдеків готує третю фальшивку "від Ющенка"

Середа, 12 березня 2003, 16:18
У "Нашій Україні" на "90% переконані", що "Укрпошта" не причетна до розповсюдження другої фальшивої листівки від імені Віктора Ющенка.

"Це зробили невідомі особи, які виконували свою роботу за гроші і боялися, що їх "упіймають на гарячому", - зазначив голова представництва Блоку "Наша Україна" на Львівщині, народний депутат Петро Олійник.

Він висловив переконання, що такий брудний піар досягне зворотного ефекту. "Це робить одна відома партія, керівник якої сидить у приміщенні на Банковій", - відзначив народний депутат.

Олійник також повідомив, що замовників та виконавців виготовлення тиражу вдалося встановити. За його словами, листівка друкувалася на потужностях видавничого комплексу "Планета", який знаходиться на Дарницькому вагоноремонтному заводі у Києві на замовлення столичного малого приватного підприємства "Поліграфпол". Наклад поки що встановити не вдалося.

Олійник також припустив, що найближчим часом з’явиться третій лист-фальшивка начебто від імені Віктора Ющенка.

Тим часом з приводу поширення листівки "Другий відкритий лист моїм виборцям" народний депутат від Луцького виборчого округу, член парламентської фракції "Наша Україна" Володимир Бондар звернувся до прокурора Волинської області Олексія Баганця.

У зверненні Бондар просить запобігти подальшому поширенню неправдивої інформації і виявленню замовників та розповсюджувачів.

"Ми отримали інформацію про те, що у Волинській області поширюється листівка від імені Ющенка", йдеться у зверненні. "Цей так званий "лист" є фальшивкою, що має на меті дискредитувати лідера найбільшої парламентської фракції та посадову особу високого державного рангу", - повідомляє прес-служба "Нашої України".

Депутат просить Баганця "вжити негайних заходів щодо призупинення провокаційної акції, виявлення авторів та механізмів поширення фальшивих звернень, зокрема просимо перевірити підприємства "Укрпошти" на предмет наявності накладу вищезгаданого документа".

Між тим голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк на прес-конференції у середу заявив, що обласна влада не має жодного відношення до розповсюдження в області листів від Ющенка.

"Я чесно не знаю, хто пише ці листи", – зізнався керівник області. За його словами, він не розуміє "хто від цього виграє: чи ті, що пишуть, чи ті, що розповсюджують, чи хтось третій", повідомляє UNIAN.

Читайте також:

Друга листівка проти Ющенка

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування