Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черкаські міліціонери подадуть до суду на журналістів?

Середа, 12 березня 2003, 18:17
Перший заступник начальника Управління МВС України у Черкаській області Мікіша заперечує факт конфліктної ситуації, яка нібито мала місце між начальником Управління МВС України в Черкаській області Олегом Кочегаровим і начальником УБОЗ області.

Про це Мікіша заявив у листі на ім'я головного редактора черкаської газети "АНТЕНА" Валерія Воротника. Зокрема, коментуючи факти, викладені у статті журналіста "Чому намагався покінчити із собою начальник Черкаської міліції?", Мікіша зазначив, що автор статті "необґрунтовано стверджує про наявність гострої конфліктної ситуації між Кочегаровим і начальником УБОЗ".

"Ця безпідставність полягає у тому, що не вказується, у чому було виражено це протистояння, які конкретні порушення, допущені працівниками міліції, намагався припинити генерал, що було свідченням його поганого ставлення до підлеглого заступника, що є одночасно начальником УБОЗ?", відзначає у листі Мікіша.

Також у статті Воротника, наголошує заступник Кочегарова, "висунуто обвинувачення у здійсненні працівниками УБОЗ, у тому числі і його керівником, тяжких злочинів". Зокрема "контроль над деякими видами кримінального бізнесу, організація невдалого вбивства Кочегарова, і доведення до самогубства з метою отримання посади начальника Управління".

"Навмисно дезінформуючи громадськість про вчинки і злочини, які не здійснювали працівники УБОЗ УМВС України у Черкаській області, Ви завдали шкоди престижу УБОЗ, зганьбили мою честь і гідність, підірвали мою ділову репутацію керівника", заявляє Мікіша.

"У зв'язку з тим, що редакція несе повну відповідальність за матеріали, надруковані у Вашій газеті, згідно із законом (ст. 7 ЦК України), якщо Ви не доведете, що всі викладені факти відповідають дійсності, прошу у найближчому номері газети публічно вибачитися за вказані статті, в іншому випадку вимушений буду звернутися до суду", заявляє автор листа.

Крім того, факти, викладені у статті "Олег Кочегаров піде і не повернеться", і зокрема повідомлення про те, що після травневих свят "головний міліціонер області" [Кочегаров] піде у відпустку ".. з якої ніби вже не повернеться", а його місце неначе б посяде діючий начальник УБОЗ, харків'янин, Мікіша, який, "... за чутками, вже приймає привітання", сам Мікіша назвав "очевидною вигадкою".

"З цього приводу офіційно повідомляю, - відзначив Мікіша, - що на момент виходу статті я не мав можливості "приймати привітання", оскільки знаходився на лікуванні у клініці, розташованій за межами Черкаської області, що підтверджується відповідною медичною документацією.

Сам журналіст Воротник назвав лист заступника начальника Управління МВС Черкаської області "спробою вчинити у переддень виходу газети на мене тиск і залякати". "Цей лист я пов'язую з отриманими декількома годинами раніше анонімними погрозами. Надуманий мотив, пред'явити претензію щодо формальної публікації, надрукованої у газеті "АНТЕНА" рік тому для них є лише зачіпкою. Про методи цієї організації нам усім добре відомо. Я розцінюю все це як відкритий тиск на мене, як на журналіста", відзначив Воротник.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування