У "Нашій Україні" стане на одного бізнесмена більше

Четвер, 13 березня 2003, 09:50
Після того як Верховна Рада України достроково припинить повноваження народного депутата Ярослави Стецько у зв'язку з її смертю, парламентська фракція блоку "Наша Україна" скоротиться на одного депутата - до 101.

Оскільки Ярослава Стецько була обрана у парламент за списком "Нашої України", вакантне місце народного депутата має зайняти також кандидат від блоку Віктора Ющенка.

Ним може стати 56-річний Микола Чечель (безпартійний), генеральний директор ТОВ "Олчен" (Київ), що йде 72-м у списку. 73-те місце посідає 55-річний Микола Кульчинський з Полтави, член Народного Руху України, депутат Верховної Ради 3-го скликання.

Блок "Наша Україна" на виборах у березні 2002 року посів перше місце, набравши 23,57% голосів виборців. Це дало можливість провести у парламент за виборчим списком 70 депутатів. Оскільки один з кандидатів - Олександр Лавринович (№60 у списку) був призначений міністром юстиції, останнім із списку, хто став народним депутатом, є Іван Томич (№71).

Крім того, у "парламентському" списку "Нашої України" є один депутат-сумісник - Володимир Щербань, який очолює Сумську обласну держадміністрацію.

Він з 1999 року вже очолював Сумську обладміністрацію. У зв'язку з обранням депутатом у травні 2002 року був звільнений з посади голови обладміністрації. З липня 2002 року - член депутатської групи "Народний вибір". Член комітету з питань фінансів і банківської діяльності.

Щербань був знову призначений головою Сумської обладміністрації 14 листопада 2002 року указом президента України Леоніда Кучми.

Сам він не має наміру складати повноваження народного депутата України. Спікер Володимир Литвин подав до суду на депутатів, які суміщають посаду у виконавчій владі й мандат народного депутата.

Рішення про дострокове припинення повноважень народного депутата парламент приймає на пленарному засіданні. На цьому тижні депутати працюють у комітетах.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
Усі новини...