Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко викрив депутатів, які хотіли вкрасти 310 млн. грн. з бюджету. СДПУ(О) натякає на Порошенка

Четвер, 13 березня 2003, 11:37
Лідери й представники депутатських фракцій і груп Верховної Ради не виключають, що державний бюджет України на 2003 рік був сфальсифікований на суму 310 млн. грн., із яких підтверджується фальсифікація 47 млн., заявив глава фракції Компартії Петро Симоненко.

В інтерв'ю журналістам у четвер після засідання лідерів і представників фракцій з цього питання він повідомив, що депутати помітили розбіжності у бюджеті, ухваленому ними на сесії парламенту, і бюджеті, який підписав голова Верховної Ради й президент. За його словами, була сфальсифікована стенограма парламентського засідання, на якому був затверджений бюджет.

Лідер фракції КПУ повідомив, що робоча група вивчила весь процес проходження держбюджету-2003 під час третього читання. "Прийшли до висновку, що фальсифікація відбулася", - підкреслив він, додавши, що практично підтверджується фальсифікація бюджету на суму 47 млн. грн.

За словами Симоненка, кожна парламентська фракція отримає усі документи з цього питання, для того щоб на черговому засіданні лідерів фракцій і представників груп за участю глави бюджетного комітету Петра Порошенка ухвалити остаточне рішення. Ці документи будуть також спрямовані до парламентського комітету з питань регламенту.

Відповідаючи на питання журналістів, чи можна говорити про висловлення недовіри голові бюджетного комітету, Симоненко зазначив, що поки мова йде про вивчення всіх документів і винесення конкретних пропозицій на розгляд Верховної Ради на підставі встановленої провини конкретних осіб. Він також повідомив, що під час засідання у четвер наполягав на тому, щоб спочатку розібратися зі сформованою ситуацією "серед народних депутатів", а потім розглядати питання про відповідальність працівників апарату Верховної Ради.

Симоненко підкреслив, що в цілому мова йде про розбіжності в ухваленому бюджеті на суму 310 млн. грн., зокрема, про збільшення фінансування на округах певних народних депутатів, а також про порушення співвідношення фінансування, встановленого постановою уряду.

"Це було зроблено спеціально", - підкреслив лідер фракції.

У свою чергу, член фракції Соціал-демократичної партії (Об'єднаної) Нестор Шуфрич підтвердив, що додаток до бюджету на 2003 рік, у якому мова йде про витрати бюджету на 47 млн. грн., не збігається з тим варіантом, який був розданий депутатам для голосування.

За його словами, юридичне управління Верховної Ради вивчило різні варіанти держбюджету і прийшло до висновку, що розбіжності в них, за різними оцінками, складають 47-59 млн. грн.

Зокрема, повідомив Шуфрич, під час розподілу місцевих бюджетів депутати звернули увагу, що приблизно на 11 млн. грн. збільшені нормативи у бюджеті Вінниці і Вінницької області, а також Черкас - так, закладено додатково 4,5 млн. грн. на користь Вінниці, крім того, 2 млн. грн. закладені на реконструкцію стадіону в цьому місті.

"Це дещо неприємно, тому що по Вінниці був обраний керівник бюджетного комітету", - зазначив Шуфрич. У той же час він підкреслив, що поки депутати нікого не звинувачують, оскільки щойно отримали документи для вивчення.

Шуфрич відзначив, що глава бюджетного комітету зобов'язаний ще раз поговорити з народними депутатами й керівниками фракцій про сформовану ситуацію з фальсифікацією бюджету. "Такого у Верховній Раді ще не було", - підкреслив депутат, додавши, що парламент принципово поставиться до вирішення ситуації.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...