Кучма позбавив дочку частини прибутку

Четвер, 13 березня 2003, 18:01
Президент України Леонід Кучма підписав закон, згідно з яким підприємствам й об'єднанням зв'язку забороняється встановлювати плату за вхідні телефонні сигнали для всіх видів телефонного зв'язку.

Як повідомляє у четвер управління прес-служби адміністрації президента, закон набирає чинності через шість місяців від дня його опублікування.

У лютому парламент України подолав вето президента України на закон про безкоштовні вхідні дзвінки для всіх видів телефонного зв'язку. За таке рішення проголосували 306 депутатів. Кучма повернув зі своїми пропозиціями закон, який скасовує плату за всі телефонні дзвінки, у грудні 2002 року.

До цього закон "Про внесення змін до статті 12 закону України "Про зв'язок" був прийнятий Верховною Радою 21 листопада. Документ забороняє підприємствам й об'єднанням зв'язку всіх форм власності встановлювати плату за вхідні телефонні сигнали для всіх видів телефонного зв'язку. Провідні оператори України звернулися до президента з проханням скористатися правом вето відносно цього закону.

У підписаному президентом законі зазначено, що у разі використання абонентами лічильників обліку тривалості послуг електрозв'язку, які встановлюються на абонентських пристроях для перевірки правильності нарахування підприємствами електрозв'язку плати за надані послуги, абоненти зобов'язані: використати лічильники, які мають сертифікат відповідності згідно із законодавством України; періодично здійснювати метрологічну перевірку лічильників як засобу вимірювання техніки у порядку, визначеному законодавством.

Порядок встановлення лічильників, їх реєстрації, контролю над точністю показників лічильників, а також порядок технічної експертизи у разі розходжень у свідченні тривалості послуг електрозв'язку у лічильниках абонентів і підприємств зв'язку встановлюються урядом України.

Після подолання вето представники підприємств зв'язку заявили, що вартість дзвінків на мобільні телефони зі стаціонарних зросте, зростуть тарифи на мобільний зв'язок, доведеться відмовитися також від "прямих" мобільних телефонних номерів. Ситуація також негативно відіб'ється на розвитку галузі.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News