В історії з "Кольчугами" у Кучми своя правда

П'ятниця, 14 березня 2003, 09:58
Міністр закордонних справ України Анатолій Зленко вважає тему нелегального продажу радарних установок "Кольчуга" Іракові пройденою та "другорядною проблемою".

В інтерв’ю німецькій газеті Die Welt Зленко прокоментував стосунки України зі Сполученими Штатами Америки, зазначивши, що "наші стосунки з США дивляться у майбутнє, а такі другорядні проблеми, як "Кольчуга" ми хочемо залишити позаду". Зленко також нагадав, що Америка є стратегічним партером України.

У розмові з журналістом український міністр, ще раз наголосив на тому, що звинувачення у продажу "Кольчуг" ніколи не були доведені, і висловив сподівання на те, що американська адміністрація, яку Зленко продовжує називати "новою", скоро залагодить конфлікт офіційно.

"Що ж заважає це зробити?" - запитав українського міністра кореспондент Die Welt. "У політиці є багато правд, але не будемо про це більше говорити", - філософськи зауважив Зленко.

Повертаючись до теми Іраку, журналіст запитав, що з досвіду України, яка добровільно роззброїлася, могло б переконати Саддама Хусейна наслідувати її приклад. "Ми знайшли своє місце у світовій спільноті. Це – великий привілей мати повагу та брати участь в ухваленні рішень світовою спільнотою", - визначив місце України у світі Зленко.

Він також ще раз поскаржився на брак інтересу до України з боку Європейського Союзу. "У дійсності багато хто в Європі ще не зрозумів, який потенціал ми маємо! Літакобудування, високі технології. Подивіться лише, хто найбільше заангажований в Україні – не Німеччина, не Франція, а Сполучені Штати. З ким зараз Польща у питанні Іраку? З ким Румунія? З ким Болгарія? Європа повинна виробити нове бачення для нашого реґіону", - цитує Зленка Радіо Свобода.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News