Кучма не розуміє, за що Янукович звільняє урядовців

П'ятниця, 14 березня 2003, 15:07
Президент України Леонід Кучма збирається зустрітися з головою Фонду держмайна Олександром Бондарем і головою Держкомітету зв'язку та інформації Миколою Гончарем і після цих зустрічей ухвалити рішення про звільнення їх з посад.

У п'ятницю на прес-конференції у Харкові Кучма, відповідаючи на питання журналістів, сказав: "Обов'язково зустрінуся (з Бондарем і Гончарем) і після цього ухвалю рішення".

Президент зазначив, що не сумнівається, що у приватизації існує багато проблем, однак він "не хотів би звинувачувати" у цьому "тільки Фонд держмайна і особисто Бондаря".

Говорячи про претензії до Гончара, якого, зокрема, критикують за погану підготовку до приватизації "Укртелекому", Кучма підкреслив, що був противником продажу "Укртелекому". "Я вважаю, що це заслуга, що ми його не продали", - цитує голову держави Інтерфакс-Україна.

Кабінет Міністрів України звернувся до президента Кучми з проханням звільнити голову ФДМ Бондаря (він вже подав заяву про відставку за власним бажанням) і керівника Держкомзв'язку Гончара "за низький рівень організації виконання законів, нормативно-правових актів і доручень президента і Кабінету Міністрів".

Разом з тим, як повідомляє UNIAN указом від 13 березня 2003 року Кучма звільнив з посади заступника Голови ФДМ Юрія Гришана.

Його звільнено на підставі подання Голови ФДМ Бондаря від 5 лютого 2003 року. Причиною звільнення стало те, що Гришан, зокрема, не забезпечив вчасну розробку та подання на розгляд Кабінету Міністрів Державної програми приватизації на 2003-2008 роки. Крім цього, Гришан втратив контроль над ринком суб'єктів оціночної діяльності, що стало причиною серйозних ускладнень на ньому.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування