Порошенко грошей з бюджету не брав. Натякає на есдеків

П'ятниця, 14 березня 2003, 17:37
Голова бюджетного комітету Верховної Ради Петро Порошенко (фракція "Наша Україна") заперечує фальсифікацію державного бюджету на 2003 рік.

На прес-конференції у п'ятницю Порошенко висловив жаль, що певні політичні сили в умовах стабілізації роботи Верховної Ради роблять кроки для її дестабілізації.

З його слів, офіційна стенограма засідання парламенту, на якій був прийнятий бюджет-2003, повністю відповідає затвердженому варіанту бюджету. Порошенко також зазначив, що ані в уряду, ані у фракцій, які голосували за бюджет немає жодних претензій до прийнятого документа.

Голова бюджетного комітету також висловив думку, що про зміни якихсь показників держбюджету кажуть народні депутати, що не зовсім розбираються у бюджетному процесі.

Він також підкреслив, що додаток до бюджету, в якому мова йде про розподіл коштів на місцеві бюджети, залишався без змін у ході усього бюджетного процесу, а при розподілі коштів на місцеві бюджети використовувалася чітка формула відповідно до Бюджетного кодексу. У той же час, зі слів Порошенка, до вже існуючих сум, які прямували на місцеві бюджети, додатково могли бути враховані трансферти, що не входять до цієї формули.

Зі слів депутата, у бюджетному комітеті цим питанням займалася відповідна робоча група, і протягом місяця комітет при розробці бюджету приймав представників регіонів з їх пропозиціями по формуванню місцевих бюджетів. "Бюджетний комітет ніколи не виходив з політичних симпатій", - підкреслив Порошенко.

Голова бюджетного комітету повідомив, що у ході формування місцевих бюджетів для 34 територій України були виділені кошти поза формулою, за якою розподіляються бюджетні кошти.

З його слів, аналіз розподілу коштів до місцевих бюджетів свідчить про те, що майже у два рази більше було виділено коштів на ті регіони, від яких у парламент пройшли представники більшості, а не представники опозиції. Так, відзначив Порошенко, великі кошти отримали території, від яких у парламент пройшли представники Соціал-демократичної партії (Об'єднаної).

У той же час він підкреслив, що члени бюджетного комітету у цьому питанні "виходили виключно з професійних позицій", і висловив упевненість, що робоча група, яка займалася питанням розподілу коштів на місцеві бюджети також була об'єктивною.

"На сьогоднішній день сенсації, на яку розраховували мої колеги, не сталося", - заявив Порошенко.

Разом з тим, зі слів голови бюджетного комітету, варіант бюджету, який був проголосований у третьому читанні, і варіант, підтриманий парламентом загалом, має розходження, однак всі вони відображені у стенограмі цього засідання. Однак напевно відомо, що у бюджетах минулих років також були подібні розходження, зокрема, редакційні, і у деяких цифрах, підкреслив Порошенко.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

"Наша Україна" хоче знати, кого обдурив Порошенко

Симоненко викрив депутатів, які хотіли вкрасти 310 млн. грн.. СДПУ(О) натякає на Порошенка

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування